Μεγάλη τιμή στον Άρη Αγγελόπουλο

Δευτέρα, Μάρτιος 2, 2020 - 9:03μμ

Το βράδυ της Κυριακής στη μικρή πόλη Ουμπ της βορειοδυτικής Σερβίας, φιλοξενήθηκαν οι δύο τελικοί του Κυπέλλου Σερβίας, μόνο που η βραδιά είχε και ελληνικό χρώμα.

Το Ουμπ, που ήταν γνωστό μέχρι τώρα ως η γενέτειρα του σπουδαίου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ντράγκαν Τζάιτς, έχει πια μια ξεχωριστή θέση και στην καρδιά του Άρη Αγγελόπουλου.

Του Αχαιού τεχνικού ο οποίος ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης καθώς βραβεύτηκε από τον άλλοτε αντίπαλο του στο ελληνικό πρωτάθλημα και νυν πρόεδρο της Σερβικής Ομοσπονδίας Ζόραν Γκάιτς!

«Ο ρόλος ενός φίλου είναι να είναι μαζί σου, στις δύσκολες στιγμές σου.
Τη φιλία δεν την επιλέγεις, είναι, ποιος ξέρει γιατί, σαν την αγάπη.
Σ'ευχαριστούμε για τη βοήθεια σου σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές που αντιμετώπισε η χώρα μας, αλλά και το βόλεϊ στη Σερβία.
Με την επιθυμία η συνεργασία μας να γίνει ακόμη καλύτερη κι ακόμη πιο δυνατή, σ' ευχαριστούμε για όλα όσα έχεις κάνει».

Αυτά τα τρομερά λόγια έγραφε η αναμνηστική πλακέτα που έδωσε ο «Γκάγια» στον Αγγελόπουλο, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει δεσμούς με τη Σερβία, καθώς είναι η πατρίδα της συζύγου του, ο ίδιος σπούδασε στην Γιουγκοσλαβία αλλά η βράβευση του δεν είχε να κάνει με αυτό.

Τον Μάρτιο του 1999 η κοινή γνώμη έβλεπε με αποτροπιασμό τα συμμαχικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ να βομβαρδίζουν την Σερβία με τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο. Οι βομβαρδισμοί κράτησαν από τις 24 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου και στο αθλητικό κομμάτι προκάλεσαν τρομερά προβλήματα σε όλους τους τομείς.

Μόνο που η Εθνική ομάδα βόλεϊ της Σερβίας, με τη βοήθεια του Άρη Αγγελόπουλου, μπορεί να αποσύρθηκε από το World League εκείνης της χρονιάς, αλλά μπόρεσε να μαζευτεί στην Πάτρα όπου έκανε προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που είχε διεξαχθεί στην Τσεχία. Εκεί οι Σέρβοι κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο για να ακολουθήσει η κορυφαία διετία στην ιστορία τους με το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ και το χρυσό στο Ευρωβόλεϊ του 2001.

Τότε ο Άρης Αγγελόπουλος ήταν ο απο μηχανής Θεός για τους Σέρβους που δεν είχαν βοήθεια από πουθενά αλλού, όμως φρόντισαν να αποδείξουν ότι δεν ξεχνούν.

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος με αυτή την κίνηση της σερβικής Ομοσπονδίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ζόραν αλλά και όλη την Ομοσπονδία για την τιμή που μου έκαναν», δήλωσε ο Έλληνας προπονητής για να συμπληρώσει με την ταπεινότητα που τον διακρίνει:
«Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι έκανα κάτι ιδιαίτερο, αλλά ότι έκανα το έκανα από την καρδιά μου. Άλλωστε είμαστε δύο φιλικές χώρες που συνεργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα».

Υποστήριξη: SilkTech