Μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες μπάντμιντον στο Κουκούλι (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, Φεβρουάριος 13, 2019 - 9:05μμ

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα badminton το Σάββατο 9/2 στο κλειστό γυμναστήριο στο «Κουκούλι». Οι αθλητές τόσο του Απολλώνιου Πατρών όσο και της Ν.Ε. Πατρών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό με αποτέλεσμα την κατάκτηση πολλών μεταλλίων αλλά και την συγκομιδή βαθμών που θα τους βοηθήσει στην δύσκολη συνέχεια αφού από τον επόμενο μήνα ξεκινούν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Εκτός των διακρίσεων σημαντική ήταν και η εμπειρία όπου απέκτησαν πολλοί απ' τους μικρούς αθλητές καθώς κάποιοι αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στην μικρότερη ηλικιακή κατηγορία u11.

Οι προπονητές Μπονέλης Γιώργος και Μπονέλης Κώστας δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι για τις επιτυχίες των αθλητών τους, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα της σκληρής καθημερινής δουλειάς όλων αυτών των χρόνων μέσα στα γήπεδα και ελπίζουν κάποια στιγμή η πολιτεία να μεριμνήσει έτσι ώστε να ανοίξει επιτέλους το μοναδικό προπονητήριο badminton που υπάρχει στην πόλη μας με ταπί Ολυμπιακών προδιαγραφών το οποίο παραμένει κλειστό και δεν είναι άλλο απ το βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο του «Δ.Τόφαλου».

Τα αποτελέσματα των Πατρινών αθλητών είναι τα εξής :
Οι αθλητές και αθλήτριες του Απολλώνιου Πατρών κατέκτησαν στην κατηγορία κάτω των 11 ετών στα κορίτσια την 1η θέση με την Νίκη Γαλανοπούλου, την 2η θέση με την Παπαστεργίου Χαρά και την 3η θέση με την Νεφέλη Χατούπη ενώ στα αγόρια την 2η θέση με τον Komisarov Στέφανο.

Στην κατηγορία κάτω των 15 ετών στο απλό παμπαίδων την 1η θέση κατέκτησε ο Σωτηρόπουλος Άκης και την 2η ο Στηλιδιώτης Αριστοτέλης ενώ στο απλό παγκορασίδων την 1η θέση κατέκτησε η Βαγενά Κων/να. Στο διπλό παμπαίδων ο Μπούλης Ανδρέας με τον Γαλάνη Στέφανο κατέκτησαν την 2η θέση ενώ ο Αλεξανδρόπουλος Θεόδωρος με τον Θεοδωρακόπουλο Γιώργο την 3η.

Την 3η θέση επίσης κατέκτησαν οι παγκορασίδες Ρουμελιώτη Θεώνη και Τσιμπούκη Δέσποινα στο διπλό. Τέλος στο μεικτό διπλό το χρυσό μετάλλιο και την πρώτη θέση κατέκτησε το ζευγάρι Σωτηρόπουλος – Βαγενά ενώ την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο το ζευγάρι Στυλιδιώτης – Λιόλιου.

Στην κατηγορία εφήβων – νεανίδων οι πατρινές επιτυχίες συνεχίστηκαν με το ασημένιο μετάλλιο του Αθανασόπουλου Νικόλα και τα χάλκινα μετάλλια του Μαντούκα Θεόδωρου και της Στηλιδιώτη Βασιλείας στο αγώνισμα του απλού.

Στο διπλό εφήβων την 2η θέση κατέκτησε ο Κων/νος Αθανασόπουλος με τον Κούτρα Αναστάση και την 3η θέση τα ζευγάρια Μαντούκας – Μενεγάτος και Αθανασόπουλος – Τσακούλης. Στο διπλό νεανίδων το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν η Δεληβοριά Χριστίνα της ΝΕΠ με την Στηλιδιώτη Βασιλεία του Απολλώνιου Πατρών ενώ στο μεικτό διπλό της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας την 1η θέση κατέκτησε το ζευγάρι Αθανασόπουλος – Δεληβοριά και την 2η θέση το ζευγάρι Μενεγάτος – Στηλιδιώτη.

Υποστήριξη: SilkTech