Μεγάλη επιτυχία στο τεστ του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος τοξοβολίας

Τετάρτη, Μάιος 2, 2018 - 5:54μμ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πανελλήνιος αγώνας τοξοβολίας ανοιχτού χώρου στο βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, ο οποίος ήταν και μια ευκαιρία για να γίνει ένα τεστ εν όψει του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων που θα γίνει από τις 26 Ιουνίου έως την 1 Ιουλίου.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Προαστείου ανέλαβε το βάρος της διοργάνωσης και κατάφερε πάρα τις αντίξοες και ακραίες καιρικές συνθήκες να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τον αγώνα αποσπώντας τα συγχαρητήρια από τον Τούρκο Χακάν Τσακίρογλου (αντιπρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τοξοβολίας) και από την ελληνική επιτροπή που παρακολουθούσε τον αγώνα.

Ο Α.Σ.Π. είχε τα έμπειρα στελέχη του σε σημαντικές θέσεις. Τον πρόεδρο του Κάζουρα Παναγιώτη (εκπρόσωπο Ε.Ο.Τοξοβολίας και υπεύθυνο της διοργάνωσης) , την Πλακούδα Κατερίνα (διεθνή κριτή και υπεύθυνη του αγώνα) και κριτές την Κωνσταντινίδη Χριστιάννα και τον Κάζουρα Γιάννη.

Ο αγώνας οργανώθηκε από μέλη και αθλητές του συλλόγου οι οποίοι αν και είχαν την κούραση της προετοιμασίας κατάφεραν να διακριθούν με θέσεις στο βάθρο.

Το sportin.gr επικοινώνησε με την Ειδική Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας τοξοβολίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα, Μαρία Κυριλλοπούλου, η οποία μας μίλησε για τους αγώνες και για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων.

Ο αέρας ήταν ο πρωταγωνιστής των αγώνων, αλλά η Μαρία Κυριλλοπούλου μίλησε για ένα τακτικό φαινόμενο στους αγώνες τοξοβολίας:

«Ο αέρας έχει να κάνει με το άθλημα. Δεν τα βοηθάει αλλά δεν σταματάει τους αγώνες. Είχαμε πολύ αέρα την Κυριακή, αλλά όλα κύλησαν ομαλά.

Αγώνες γίνονται και υπό βροχή, όλοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Αγώνες σταματάνε μόνο όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή με τον στόχο ή υπάρχει κίνδυνος για τους αθλητές.

Ας ελπίσουμε ότι τον Ιούνιο (σ.σ. στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα) δεν θα μας κάνει τέτοιο καιρό, αν και το κεντρικό Στάδιο (που θα διεξαχθούν οι αγώνες) είναι πιο προστατευμένο».

Hakan Cakiroglu, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοαπονδιας τοξοβολίας και Technical Delegate του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2018 που θα διεξαχθεί στην Πάτρα από 26/6-1/7 - Έβελυν Παπαδοπούλου, Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας τοξοβολίας και μέλος τη Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα - Μαρία Κυριλλοπούλου, Ειδική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας τοξοβολίας και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αγώνα

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ήταν όλοι οι παρευρισκόμενοι και οι συμμετέχοντες στον αγώνα, κάτι που φαίνεται και από τα λόγια της ειδικής γραμματέως της Ομοσπονδίας:

«Ο αγώνας ήταν ανοιχτός, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό. Τόσο για τους αθλητές, όσο και για τους διοργανωτές.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα, είχε συνάντηση η οργανωτική επιτροπή του Πανευρωπαϊκού, παρουσία και του (Πατρινού) προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας (Πέτρου Συναδινού), για να λυθούν όλα τα οργανωτικά θέματα, ενώ υπήρξε συνάντηση και με όλους τους φορείς που στηρίζουν την διοργάνωση.

Τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια.

Ο Δήμος μας παρέχει μεγάλη βοήθεια και με το Παμπελοποννησιακό και με ότι χρειαστούμε, αλλά και η Περιφέρεια και ο Γρηγόρης Αλεξοόπουλος στηρίζει τους αγώνες.

Είχαμε επίσης την επίσκεψη του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και συντονιστή των αγώνων, Χακάν Τσακίρογλου, που έμεινε ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις και την διοργάνωση».

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με τη Μαρία Κυριλλοπουλου, έριξαν και κάποια βέλη στο περιθώριο των αγώνων. Και οι δύο κάνουν σύνθετο τόξο στον ελεύθερο χρόνο τους.

«Μια εβδομάδα μετά το Πανευρωπαϊκό θα διεξαχθεί στην Πάτρα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού χώρου.

Τα πήγαμε πολύ καλά στον αγώνα και πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στην μοναδική Ελληνίδα (και επίσης Πατρινή) διεθνή διαιτητή, η οποία βοήθησε στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων, ενώ θα είναι και η υπεύθυνη για την εκπαίδευση όλων των Ελλήνων κριτών για το Πανευρωπαϊκό», τόνισε η Μαρία Κυριλλοπούλου.

Η Κατερίνα Πλακούδα, με συμμετοχή σε πολλά διεθνή τουρνουά και Ολυμπιακούς αγώνες, θα είναι αντιπρόεδρος των κριτών στο Πανευρωπαϊκό και συντονίστρια τους.

Συνέχεια στα καλά λόγια του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Χακάν Τσακίργλου στο sportin.gr για το επίπεδο της τοξοβολία στην Ελλάδα έδωσε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων:

«Η Ελληνική τοξοβολία βρίσκεται σε καλό επίπεδο. Βρίσκονται όλο και περισσότερα νέα παιδιά και αξιόλογες επιδώσεις.

Περιμένουμε διακρίσεις στο Πανευρωπαϊκό και μάλιστα επειδή οι αγώνες θα μετρήσουν και σαν προκριματικοί για την Ολυμπιάδα Νέων, περιμένουμε και προκρίσεις», ενώ έκανε και ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο της Πάτρας:

«Περιμένουμε τον κόσμο να στηρίξει τους αγώνες και να τους αγκαλιάσει. Είναι μια σπουδαία διοργάνωση όπου θα παρευρεθούν τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος.

Σε όλους τους αγώνες η είσοδος θα είναι δωρεάν».

Το ευχαριστώ της τοπικής επιτροπής τοξοβολίας νοτιοδυτικής Ελλάδος:

«Ο πρόεδρος του συλλόγου και της τοπικής επιτροπής τοξοβολίας νοτιοδυτικής Ελλάδος ευχαριστεί τους αθλητές και τα μέλη του για την τιμή και την χαρά που έδωσαν στον σύλλογο, τον γιατρό του αγώνα και μέλος του συλλόγου κ. Κώστα Γιαννάκενα που επιλήφθηκε κάθε περίπτωσης όπου χρειάστηκε, τον Δήμο Πατρέων, την διοικούσα επιτροπή του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της κ. Τάκη Πετρόπουλο και την υπεύθυνη σταδίου κ. Αναστασία Παστουρματζή που με το προσωπικό του σταδίου στήριξαν όλη την προσπάθεια με την άμεση και έγκαιρη ανταπόκριση τους.»

Στην Πάτρα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας τοξοβολίας-«Πλήρως ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση»

Υποστήριξη: SilkTech