Με την Τενερίφη κληρώθηκε ο Προμηθέας στο Τσάμπιονς Λιγκ

Παρασκευή, Φεβρουάριος 8, 2019 - 1:54μμ

Η Τενερίφη θα είναι ο αντίπαλος του Προμηθέα στην φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια  δύσκολη κλήρωση, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στις 5 ή 6 Μαρτίου στο «Τόφαλος» και τον επαναληπτικό στις 12 ή 13 Μαρτίου στις Κανάριες Νήσους.

Αν ο Προμηθέας προκριθεί στους «8» θα παίξει με το νικητή των αναμετρήσεων Νεπτούνας-Χαποέλ Ιερουσαλήμ. Αν και εφόσον έρθει η πρόκριση στο φάιναλ-4, οι «Προμηθείς» θα παίξουν με έναν εκ των Νόβγκοροντ, Βενέτσια, Αντβερπ και Μούρθια.

Τον Προμηθέα στην κλήρωση που έγινε στο «House of Basketball» στην Ελβετία εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρος Τάσος Χρυσανθόπουλος και η υπεύθυνη γραμματείας της ΚΑΕ, Βάσια Κόντου.

Παρόντες στην κλήρωση ο παλιός διεθνής Ιταλός άσος Αντονέλο Ρίβα (πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του Καμπιονάτο και της «Σκουάντρα Ατζούρα») και ο παλαίμαχος διεθνής Ισραηλινός Μίκι Μπέρκοβιτς (ένας ακόμη θρύλος του Ευρωπαϊκού μπάσκετ). Ο τελευταίος αποκάλυψε, μάλιστα, ότι στόχος του είναι να φέρει το φάιναλ-4 του φετινού BCL στην Ιερουσαλήμ.

Ο Πατρίκ Κομνηνός, CEO της διοργάνωσης, ανέβηκε στο βήμα και έγινε ανάλυση του συστήματος της κλήρωσης.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ
Μπάμπεργκ-Μπάνβιτ
Ναντέρ-Μπεσίκτας
Νεπτούνας-Χαποέλ Ιερουσαλήμ
Νόβγκοροντ-Βενέτσια
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
Προμηθέας-Τενερίφη (από το χέρι του Μίκι Μπέρκοβιτς)
Λε Μαν-Μπολόνια
Αντβερπ-Μούρθια

Η ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Η 8η του Ισπανικού Πρωταθλήματος, Club Cantera Base 1939 Canarias S.A.D. που λόγω χορηγού είναι γνωστή ωςIberostar Tenerife, εδρεύει στον Σαν Κριστόμπαλ ντε Λα Λαγούνα (San Cristóbal de La Laguna) στην Τενερίφης, που είναι το μεγαλύτερο από τα επτά Κανάρια Νησιά στον Ατλαντικό, απέναντι από τις ακτές της Βορείου Αφρικής. Ιδρύθηκε το 1994, προερχόμενη από την παλιά CB Canarias και αγωνίζεται με χρώματα το χρυσό και το μαύρο.
Το 2017 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά της Ιστορίας της, καθώς τερμάτισε 5η στο Πρωτάθλημα Ισπανίας, έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου και κατέκτησε το BCL και το Διηπειρωτικό Κύπελλο της Fiba. Συμμετέχει για 3η φορά στο BCL, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο το 2017, ενώ το 2018 αποκλείστηκε στην φάση των 16.

Υποστήριξη: SilkTech