Με τα Χανιά (15:00) για να σπάσει την... κατάρα της Κρήτης η Παναχαϊκή

Τετάρτη, Φεβρουάριος 17, 2021 - 10:02πμ

Το πρώτο της σερί θέλει να φτιάξει η Παναχαϊκή μετά τη σημαντική της νίκη με τον Λεβαδειακό, στο δύσκολο ζευγάρι αγώνων που δίνει στην Κρήτη. Οι «κοκκινόμαυροι» φιλοξενούνται (15:00, live στο sportin.gr) στην πρώτη δοκιμασία εκ των δύο από τα Χανιά στα Περιβόλια για την 9η αγωνισστική της Super League 2.

Την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και τις σημαντικές απουσίες έχει να αντιμετωπίσει το συγκρότημα του Νίκου Παπαδόπουλου, που έχει αρκετά ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη επί των πρωτοπόρων στην Αγυιά.

Οι «κοκκινόμαυροι» μετά από αυτό το αποτέλεσμα ανέβηκαν στην 3η θέση με 13 βαθμούς, έναντι 10 των σημερινών τους αντιπάλων που βρίσκονται 5 θέσεις πιο κάτω, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν μία πάρα πολύ κακή παράδοση στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα έχουν 3 χρόνια να κερδίσουν τα Χανιά (ή Κισσαμικό παλιότερα) έχοντας μάλιστα και 3 συνεχόμενες ήττες σε κάθε έδρα, ενώ αν εξαιρέσει κανείς την περσινή νίκη επί του Εργοτέλη (στον πρώτο αγώνα της εποχής Μπάρλου), είχε 7 αναμετρήσεις για να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους δύο επόμενους αντιπάλους της.

Η αποστολή των… 4 ημερών και οι απουσίες

Στην αποστολή όπως είναι φυσιολογικό συμμετέχουν τρεις τερματοφύλακες και μετά την αποχώρηση του Ορέστη Μένκα, θα ακολουθήσει για πρώτη φορά ο Μικές, ενώ επιστρέφει μετά από καιρό ο Θύμιος Αργυρόπουλος, αλλά και μετά από διάστημα μίας αγωνιστικής ο Πλιάτσικας, ο οποίος είχε αποκομίσει τραυματισμό στο παιχνίδι με τη Δόξα στη Δράμα.

Στην ίδια αναμέτρηση χτύπησε και ο Κουσκουνάς, ο οποίος δεν ταξίδεψε στην Κρήτη και κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με την Ξάνθη στην Αγυιά, ενώ θα απουσιάσει και ο Τζέιμς Σταμόπουλος, ο οποίος ένιωσε μία ενόχληση στην προθέρμανση της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό και δεν προλάβαινε την αναμέτρηση με τα Χανιά, ενώ για το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είναι τιμωρημένος.

Οι 22 ποδοσφαιριστές που ταξίδεψαν στην Κρήτη για τις δύο αναμετρήσεις: Κολοβούρης, Σούλης, Μικές, Αποστολόπουλος, Πάνος, Λαρρέα, Πλιάτσικας, Πατάπης, Μαρκοπουλιώτης, Μουστακόπουλος, Μπρους, Ανάκογλου, Μπάτροβιτς, Γιούσης, Τσερούτι, Μασούρας, Αραβίδης, Μπελεζάκης, Παπαδόπουλος, Σκεπετάρης, Αργυρόπουλος, Κόκας.

Τα – πολλά – κοινά πρόσωπα

Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο στα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Πρόκειται για τους Νίκο Κουσκουνά και Ξενοφών Πάνο, ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φορέσει την φανέλα των Χανίων, ενώ Δημήτρης Γκίνο, Γιάννης Σωτηράκος και Κώστας Πλέγας έχουν φορέσει τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Στα Χανιά αγωνίζεται και ο Αχαιός ποδοσφαιριστής Ανδρέας Βασιλόγιαννης που είχε ενδιαφερθεί και η Παναχαϊκή για την απόκτησή του. Κοινοί παίκτες Παναχαϊκής και Χανίων τα τελευταία χρόνια ήταν επίσης οι Γιώργος Μπουντόπουλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Παναγιώτης Κορδονούρης!

Αφιερωμένη στον Παιδικό Καρκίνο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 1891 αφιερώνει την 9η αγωνιστική στον αγώνα στήριξης των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το παιδικό καρκίνο έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να ιαθεί! Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση! Τα παιδιά με καρκίνο έχουν την ανάγκη όλων μας!

Υποστήριξη: SilkTech