Με πολλές μαχαιριές δολοφονήθηκε ο 22χρονος οπαδός από χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Τετάρτη, Αύγουστος 9, 2023 - 12:00πμ
Παγκόσμιο σοκ

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας όταν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα ένας νεαρός να πέσει νεκρός και τουλάχιστον άλλοι 8 να τραυματιστούν.

Ο 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ έπεσε νεκρός μετά από πολλαπλές μαχαιριές, ενώ οι τραυματίες είναι τέσσερις Έλληνες και τέσσερις Κροάτες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει ένας ανήλικος με χτύπημα από πέτρα στο κεφάλι.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 96 συλλήψεις: οι 88 είναι στη ΓΑΔΑ και οι οκτώ είναι οι τραυματίες που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο.

Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα 150-200 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια κατευθύνθηκαν προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Εκεί επιτέθηκαν σε οπαδούς της ΑΕΚ – που έπιναν τον καφέ τους μετά την προπόνηση της ομάδας τους – αλλά και σε απλούς πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο.

Σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί αυτοκίνητα αλλά και καταστήματα της περιοχής, ενώ οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν κοντά σε ανοιχτό πάρκινγκ.

Από την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά ένας 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Γροθιά στο στομάχι είναι οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που βγήκαν στο φως από τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε χθες έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ από χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο άτυχος 29χρονος οπαδός της Ένωσης, ο Μιχάλης, ο οποίος έχασε τη ζωή του.
Ο οπαδός της ΑΕΚ δέχτηκε μαχαιριά από τους χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Το χτύπημα τον πέτυχε σε αρτηρία στο μπράτσο και του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία. Ο τραυματισμός ήταν μοιραίος και προκάλεσε το θάνατό του, λίγο μετά στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί.

Σαν να μην έφτανε αυτό όταν ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ έπεσε στο έδαφος, άλλοι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ πήγαν από πάνω του και τον χτυπούσαν με ρόπαλα στο κεφάλι.

Το χρονικό της επίθεσης και της δολοφονίας
Οι οπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με τις εκθέσεις των έμπειρων αναλυτών της Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ και της Europol, θεωρούνται οι πιο σκληροί στην Ευρώπη.

Το κομβόι των 25 αυτοκινήτων, έφθασε στη χώρα μας χθες προς το βράδυ και οι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν.

Είχαν μαζί τους μαχαίρια και ρόπαλα για να κάνουν το κακό. Ο Μιχάλης από την Ελευσίνα, οπαδός της ΑΕΚ, βρισκόταν έξω από το γήπεδο, όπως και εκατοντάδες άλλοι οπαδοί για να ζήσουν το όνειρό τους στην «Αγία Σοφία» καθώς ο σημερινός αγώνας με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στα προκριματικά του Champions League, είναι ο πρώτος αγώνας της Ένωσης στα ευρωπαϊκά κύπελλα στο νέο της γήπεδο.

Κατεβαίνοντας στο σταθμό Πευκάκια, οι περίπου 120 σκληροί χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ κινούνται με ρόπαλα και μαχαίρια από την πίσω πλευρά του γηπέδου.

Του κάρφωσε το μαχαίρι
Ήταν μια καταδρομική επίθεση θανάτου. Εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν στο σημείο, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν. Ένας από τους Κροάτες βγάζει το μαχαίρι και το καρφώνει στο μπράτσο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Η κοφτερή λεπίδα, βρίσκει αρτηρία και η αιμορραγία είναι ακατάσχετη. Ο Μιχάλης από την Ελευσίνα, σωριάζεται πνιγμένος στο αίμα στο οδόστρωμα. Την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι χούλιγκανς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον χτυπούν με ρόπαλα στο κεφάλι.

Για «Έλληνες συνεργούς» κάνει λόγο η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σχετικά με τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους Κροάτες χούλιγκαν, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

«Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων», αναφέρει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ.

Και συνεχίζει: «Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

Αναβολή

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ αναβάλλεται μετά τα τραγικά επεισόδια που συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στην OPAP Arena, στα οποία ένας 22χρονος φίλος των κιτρινόμαυρων έχασε τη ζωή του.
Υπενθυμίζεται ότι οπαδοί των πρωταθλητών Κροατίας ήρθαν οργανωμένα από το Ζάγκρεμπ και έκαναν "ντου" στην πλατεία έξω από το γήπεδο και ήρθαν σε σύγκρουση με οπαδούς, προκαλώντας ζημιές.
Στη σύσκεψη ασφαλείας που έγινε σήμερα στο γήπεδο της ΑΕΚ, οι διοικούντες των πρωταθλητών Ελλάδας θεωρούσαν υπεύθυνους τόσο την Ντίναμο Ζάγκρεμπ, όσο και την Ελληνική Αστυνομία, καθώς θεωρούν ότι και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερες ενέργειες για να αποτρέψουν όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας.
Η UEFA θα δημοσιεύσει ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα και ενδεχομένως να γνωστοποιήσει και τη νέα ημερομηνία του.

Υποστήριξη: SilkTech