Με πολλά νέα πρόσωπα για το γόητρο (16:30) η Εθνική με τη Βοσνία

Σάββατο, Φεβρουάριος 20, 2021 - 11:02πμ

Mε μια πλειάδα παικτών να παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός» στην «φούσκα» της Ρίγας, αλλά και την πρόκριση στο... τσεπάκι για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ καλείται να διατηρήσει τα κεκτημένα της αλλά κυρίως το πρεστίζ και την αξιοπρέπειά της, στην Λετονία αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Βοσνία (16:30).

Κι η αλήθεια είναι ότι όσα προηγήθηκαν την περασμένη εβδομάδα με τις αντιμαχίες ΑΕΚ - Προμηθέα - ΕΟΚ λόγω της απαγόρευσης συμμετοχής στους διεθνείς από την πατρινή ομάδα λόγω κορωνοϊού δεν περιποιούν τιμή για το ελληνικό μπάσκετ και την «αγαπημένη των Ελλήνων», ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται η ευκαιρία σε αρκετούς νέους παίκτες να φορέσουν την γαλανόλευκη.

Κακλαμανάκης, Κουζέλογλου, Μουράτος, Μωραΐτης, Παπαδάκης, Τσαλμπούρης, Χουγκάζ, Τολιόπουλος καλούνται ν’ αδράξουν την ευκαιρία από μαλλιά καθώς στην πλειονότητά τους αποτελούν τη «νουβό βαγκ» του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κι ενδεχομένως ν’ αποτελέσουν την επόμενη ημέρα της εθνικής ομάδας.

Παράλληλα, όμως, και παρά την δεδομένη πρόκριση στα τελικά δεν πρέπει να υπάρξουν αγωνιστικές «εκπτώσεις» με δεδομένο ότι το ζητούμενο είναι πάντοτε οι νίκες.

Οι διεθνείς που έχει στην διάθεσή του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για τους δύο εναπομένοντες αγώνες της εθνικής είναι: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραΐτης, Κώστας Παπαδάκης, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ και Λίνος Χρυσικόπουλος.

Υποστήριξη: SilkTech