Με πλεονέκτημα έδρας στη Β’ Φάση η ΝΕΠ

Σάββατο, Δεκέμβριος 7, 2019 - 10:30μμ

Τη νίκη που της δίνει πλεονέκτημα έδρας στη Β' Φάση του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Γυναικών πέτυχε η ΝΕ Πατρών, αφού επιβλήθηκε με 16-11 στο «Αντώνης Πεπανός» του Πανιωνίου και τον προσπέρασε στη βαθμολογία στο τέλος της Α' Φάσης.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Μπιτσάκου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Νέας Σμύρνης στη Β' Φάση σε σειρά αγώνων στις δύο νίκες με το νικητή να μπαίνει στον όμιλο των πλέι άουτ της Γ' Φάσης με 1 βαθμό και τον ηττημένο χωρίς βαθμούς.

Η ΝΕΠ πήρε από νωρίς προβάδισμα τριών γκολ (3-0 στα πρώτα τέσσερα λεπτά) με τέρματα των Ντάσιου, Λούδη και Μιχαηλίδου με τον Πανιώνιο να μειώνει σε 3-2 στη διάρκεια της πρώτης περιόδου και να ξαναφέρνει το παιχνίδι στο γκολ στις αρχές της δεύτερης (5-4). Ωστόσο οι Πατρινές διατήρησαν τη διαφορά των 2-3 γκολ σε όλο το υπόλοιπο του πρώτου μισού και στην τρίτη περίοδο με επιμέρους 4-2 έφτασαν στο 11-7. Δυο γκολ της Χέλμη και ένα της Μαλλιαρού στην αρχή της τελευταίας περιόδου (11-10) έφεραν το παιχνίδι στο γκολ, ωστόσο ένα σερί 5-0 της ΝΕΠ με τέρματα των Μιχαηλίδου (2), Μπιτσάκου, Λούδη και Λυκοθανάση έφτασε τη διαφορά στο 16-10 με τη Σολανάκη να διαμορφώνει το τελικό 16-11.

Πρώτες σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκαν οι Μπιτσάκου (ΝΕΠ) και Χέλμη (Πανιώνιος) που σημείωσαν από πέντε γκολ.

ΝΕ Πατρών – Πανιώνιος 16-11 (5-3, 2-2, 4-2, 5-4)

ΝΕ Πατρών (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Ντάσιου 2, Λούδη Ε. 2, Γεωργίου, Μπαλάτσα Ν. 1, Μιχαηλίδου Κ. 3, Μοίραλη, Μπιτσάκου 5, Μανιάτη, Λυκοθανάση 2, Μιχαηλίδου Δ., Κουρέτα 1, Κιούρκα

Πανιώνιος (Σταμάτης Χέλμης): Τζούρκα, Σαφέτη, Δουρέκα Αδ., Πετεινάτου, Δημοπούλου, Τούρου 1, Κούβδου Ν. 1, Παπαφιλίππου, Μαλλιαρού Κ. 1, Λιαπάκη, Μπινιάρη, Σολανάκη 3, Σεντίνι, Ζερβού, Χέλμη 5

Υποστήριξη: SilkTech