Με πέντε (+1) Πατρινούς η Εθνική νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 15, 2022 - 6:53μμ
Ο Απόστολος Γεωργαράς

Αναχωρεί αύριο (16/9) στην Ποντγκόριτσα – μέσω Βελιγραδίου (15.40) – η Εθνική μας ομάδα πόλο Νέων ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Κ19) που διεξάγεται στην πόλη του Μαυροβουνίου, 18 με 25 του μήνα.

Στην αποστολή μετέχουν 15 πολίστες: Βαγγέλης Πούρος, Γιάννης Καρακούρος, Γιάννης Τόττης, Δημήτρης – Πρόδρομος Μπουζαλάς, Νίκος Γκίλλας, Σπύρος Λυκούδης, Νεκτάριος Ηλιόπουλος, Ανδρέας Αλμύρας, Χρήστος Μπιτσάκος, Νίκος Καστρινάκης, Σεμίρ Σπάχιτς, Κώστας Κανδανολέων, Τάσος Μύριλος, Ανδρέας Μπιτσάκος, Απόστολος Γεωργαράς.

Οι πέντε εξ αυτών, Λυκούδης, Γεωργαράς, Αλμύρας και τα ξαδέλφια Μπιτσάκοι, είναι πατρινοί, όλοι του ΝΟΠ, οι δύο πρώτοι συνεχίζουν στον ΝΟΠ, οι άλλοι τρεις μεταγράφηκαν σε ομάδες της Αθήνας.

Από την ομάδα που προετοιμαζόταν μέχρι χθες, έμεινε εκτός αποστολής, ακόμα ένας πρώην του ΝΟΠ, ο Ιάσονας Νταλάπας, ενώ σε σχέση με τους Πατρινούς που αγωνίστηαν το καλοκαίρι με τις Εθνικές παίδων, και εφήβων, δεν είχε κληθεί ο Χριστόφορος Τρασάι και ο Χρήστος Μαυριόπουλος.

Ολοι οι πατρινοί διεθνείς του ΝΟΠ φέτος το καλοκαίρι εδώ:

Και οι δύο, αθλητές του ΝΟΠ, ζήτησαν να φύγουν από την ομάδα, όπως είχε κατ' αποκλειστικότητα αναφέρει το sportin.gr προ καιρού.

Ηδη από το ξεκίνημα της προετοιμασίας προπονούνται με την ΝΕΠ, στην οποία θέλει να πάει και άλλος νεαρός παίκτης, ενώ ήδη μεταγράφηκε εκεί από τον ΝΟΠ, ο Αναστάσης Κωνσταντακόπουλος.

Μαζί τους, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Μαχαίρας, ο συνεργάτης του (έκτος Πατρινός της "παρέας"), ο πρώην άσος και προπονητής του ΝΟΠ, νύν προπονητής της ΝΕΠ, Μάκης Λυκούδης, ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Αποστολόπουλος, ο διεθνής μας διατητής Χρήστος Κουρτίδης και ο Γιώργος Μαργιούκλας (αρχηγός αποστολής).

Η Ελλάδα μετέχει στον Γ' Όμιλος της διοργάνωσης, με αντιπάλους τη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Γερμανία.

Η σειρά των αγώνων της (τοπικές ώρες): 18/9, 11.40 ΕΛΛΑΔΑ – Ρουμανία, 19/9, 16.20 ΕΛΛΑΔΑ – Σερβία, 20/9, 09.00 ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία
Οι 1οι των Ομίλων, προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά («8»).
Οι άλλοι 3 Όμιλοι:
Α': Ισπανία, Ολλανδία, Μάλτα, Τσεχία
Β': Κροατία, Ιταλία, Γεωργία, Σλοβακία
Δ': Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Γαλλία, Τουρκία
Η Ελλάδα μετέχει για 25η φορά σε αντίστοιχη διοργάνωση (από το 1970), έχοντας στη συλλογή της 3 Μετάλλια: Χάλκινο το 1992 (Σοπρόν), Αργυρό το 2000 (Λούνεν) και Χρυσό το 2018 (Μινσκ).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech