Με πατρινό χρώμα η πρόκριση της Εθνικής παίδων στα τελικά

Δευτέρα, Απρίλιος 1, 2019 - 10:23πμ

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Παίδων για τα προκριματικά του 1ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Κόπερ της Σλοβενίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 12-7 της Ρουμανίας και κατέλαβε τη δεύτερη θέση καθώς υστερεί στην ισοβαθμία με την Ιταλία λόγω της μεταξύ τους ήττας (12-9) και προκρίθηκε στην Τελική Φάση της διοργάνωσης (Μπουργκάς, 21-29 Ιουλίου).

Μερίδιο στην επιτυχία, με έξι γκολ είχαν δύο εξαιρετικοί νεαροί πολίστες, ο Ανδρέας Αλμύρας και ο Χρήστος Μπιτσάκος, που ξεκίνησαν από τον ΝΟΠ και πλέον αγωνίζονται σε ΟΣΦΠ και ΠΑΟ αντίστοιχα.

Συνολικά ο μεν Αλμύρας πέτυχε 14 γκολ και ο Μπιτσάκος επίσης 14!

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ρουμανία να μπαίνει καλύτερα στην αναμέτρηση και να προηγείται με 2-0 αλλά οι παίκτες του Σάκη Πλατανίτη αντέδρασαν καθώς «έτρεχαν» ένα σερί 4-0 κάνοντας το 4-2 χάρη σε τέρματα των Μαθιόπουλο, Καστρινάκη, Αλμύρα και Μπιτσάκο. Εν συνεχεία έβαλαν τα θεμέλια για τη νίκη στη δεύτερη περίοδο όταν ανέβασαν τη διαφορά στα έξι τέρματα (9-3).

Στο δεύτερο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χωρίς να απειληθεί από τους Ρουμάνους έφτασε στη τελική επικράτηση. Πρώτος σκόρερ για την Εθνική μας ομάδα ήταν ο Χρήστος Μπιτσάκος με τέσσερα τέρματα, ενώ τρία πρόσθεσε ο Κωνσταντίνος Μαθιόπουλος.

Ελλάδα – Ρουμανία 12-7 (4-2, 5-1, 1-0, 2-4)

Ελλάδα (Σάκης Πλατανίτης): Δαμίγος, Τουρκομενής 1, Μυρίλος 1, Μαθιόπουλος 3, Αλμύρας 2, Καστρινάκης 1, Αμπαζής, Δευτεραίος, Βασιλόπουλος, Μπιτσάκος 4, Σφηκάκης, Εγνατιάδης, Ορφανουδάκης

Ρουμανία: Ντουμίτρου Ντ., Σακέτι 3, Ντουμίτρου Π., Ποποβίτσι 1, Ιονέσκου, Μπατσίου, Μπίρινι, Όρσος 1, Ινσίνα, Νεάμτου 1, Ναζάριε, Αρμεάν 1, Ρούσου

Υποστήριξη: SilkTech