Με πατρινό χρώμα η ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών Κ18

Πέμπτη, Ιούνιος 23, 2022 - 2:00μμ
Γεωργίου, Γιαννακόπουλος και Τσιμιγκάτου στα "γαλανόλευκα"

Η εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών Κ18 (παίδων - κορασίδων) συγκροτήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Η αποστολή αποτελείται από 25 Αγόρια και 25 Κορίτσια, που θα έχουν την ευκαιρία να ξεχωρίσουν στη διοργάνωση που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου.

Ανάμεσά τους και οι Αχαιοί Ανδρέας Γεωργίου στα 800μ και στα 1.500μ. (ΑΣ Αθηνόδωρος), Γιάννης Γιαννακόπουλος στα 1.500μ. (Πέλοπας) και Μυρτώ Τσιμιγκάτου στα 5.000μ. βάδην (Ολυμπιάδα Πατρών).

Η χρονιά ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για τους αθλητές και τις αθλήτριες της συγκεκριμένης κατηγορίας, που καθ΄΄όλη τη διάρκεια της σεζόν σημείωσαν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Το όριο είχαν πιάσει ακόμα, ο Αντώνης Τσάμης του Πέλοπα και η Μυρτώ Βαλαχά του Πέλοπα, που όμως δεν επιλέχθηκαν στην αποστολή (η 2η γιατί ηλικιακά ανήκει σε μικρότερη κατηγορία).

Η περίπτωση του Τσάμη προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Ειχε πιάσει το όριο από πέρυσι, και παρά το ότι ασθένησε το χειμωνα, παρέμεινε σε υψηλότατο επίπεδο με αποτέλεσμα να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Και παρά το ότι αγωνίζεται σε ένα αγώνισμα, όπου ελάχιστες ευκαιρίες να αγωνιστεί έχει (φέτος 2.000μ., στιπλ παίδων έγιναν στο πανελλήνιο σχολικό και στο παιδων (δ/σκο και πανελλήνιο), εντούτοις δεν επιλέχθηκε για την εθνική ομάδα.

Απόφαση που ξενίζει, και που είναι άδικη για τον αθλητή και το ίδιο το αγώνισμα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech