Με Πατρινή παρουσία ανοίγει η αυλαία του Παγκόσμιου πρωταθλήματος Stratego

Πέμπτη, Αύγουστος 22, 2019 - 12:50μμ

Από σήμερα Πέμπτη 22/8 ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego, με τη φιλοξενία να έχει Αγγλικό χρώμα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί στο Sheffield από τις 22 έως τις 25 Αυγούστου.

Η διοργάνωση για την ανάδειξη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Stratego ξεκίνησε και επίσημα το 1997 στην Αγγλία. Εκεί συνεχίστηκε και τα για επόμενα δύο χρόνια (1998,1999) με την παράδοση νικητών να είναι υπέρ της Ολλανδίας όπου κράτησε για 12 ολόκληρα χρόνια.

Το 2009 στην Γερμανία, Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γερμανός Steffen Annies σταματώντας έτσι το σερί της υπερδύναμης Ολλανδίας. Αξίζει να σημειωθεί πως Άγγλος πρωταθλητής έχει αναδειχθεί μόνο το 2011 (Richard Ratcliffe)  ενώ ο πολυνίκης του θεσμού είναι ο Ολλανδός Pim Neimeijer με τέσσερις κατακτήσεις.

Η παρουσία της Ελλάδας στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Stratego ξεκίνησε το 2014, όπου αναλάβαμε οι ίδιοι την διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη και ήρθε και η κατάκτηση με την εθνική ομάδα. Στο ατομικό, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Tim Slagboom (Ολλανδία). Από τότε οι συμμετοχές των Ελλήνων αυξήθηκαν κατακόρυφα με κορυφαίες στιγμές το 2016 (Γερμανία), και 2018 (Ολλανδία) όπου αναδείχθηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές ο Σταύρος Σεκερτζής και ο Γιάννης Βανδώρος αντίστοιχα στο ατομικό καθώς και κατάκτηση της πρώτης θέσης για την εθνική ομάδα (2018) κάνοντας την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στο Stratego.

To 2017 ήταν άλλη μια σημαντική στιγμή για την χώρα μας, αφού ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, στο Μαρμάρι Ευβοίας διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την φιλοξενία μας. Πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Ολλανδός Anjo Travaille.

H εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 μπορεί να μην έχει τον αριθμό των προηγούμενων χρόνων, ωστόσο θα λάβουν μέρος τρεις πολύπειροι και ποιοτικοί παίκτες.

  • Ο Αδαμάκης Γρηγόρης, ιδρυτής του Athens Stratego Team, έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη και ισχυροποίηση του ελληνικού stratego από τις θέσεις που έχει διατελέσει κατά καιρούς (Έλληνας εκπρόσωπος στην ISF και moderator στο stratego.com) καθώς επίσης και με τις διακρίσεις του σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Η καλύτερη του επίδοση σε ατομικό επίπεδο ήταν το 2014 καταλαμβάνοντας την 11η θέση. Στα 53 του χρόνια θα επιδιώξει άλλη μια επιτυχία για το ελληνικό σύνολο. Στην παγκόσμια κατάταξη κατέχει 1514 πόντους και την θέση 48.
  • Ο Πετρουλάκης Γιώργος είναι ο Έλληνας που μετράει τις περισσότερες συμμετοχές και διακρίσεις με την εθνική ομάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί με τον Αδαμάκη. Θεωρείται μέντορας της τακτικής για πολλούς νεαρούς αλλά και μεγαλύτερους παίκτες. Στην Παγκόσμια κατάταξη βρίσκεται στον αριθμό 10 έχοντας 1788 πόντους. Σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει καταφέρει σε δύο μάλιστα χρονιές να κατακτήσει την 7η θέση.
  • Ο Τρυπαναγνωστόπουλος Γιώργος, εκπροσωπώντας την πόλη της Πάτρας και την αντίστοιχη ομάδα Patras Stratego Team, με την τέταρτή του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα συμπληρώσει την αποστολή των Ελλήνων. Ο 32χρόνος αποτελεί τη νέα φουρνιά σε οργανωτικό επίπεδο, φέρνοντας συνεχώς νέες και πρότυπες ιδέες, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο παγκόσμιας ομοσπονδίας (ISF). Με 1402 πόντους στην παγκόσμια κατάταξη και την θέση 73 θα παλέψει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ (20η θέση στο ατομικό) και να συνεισφέρει στο ελληνικό σύνολο.

Εκτός όμως από το αγωνιστικό σκέλος, η χώρας μας θα παλέψει για ένα ακόμα στόχο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2021. Οι εκπρόσωποι μας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Stratego (ISF)

θα καταθέσουν φάκελο διεκδίκησης του πρωταθλήματος.  Με την σύμφωνη γνώμη της Πανελλήνιας Ένωσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στην πόλη των Καλαβρύτων, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το πρωτάθλημα αυτό θα είναι αφιερωμένο στον Αγώνα των Ελλήνων ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό λίγα χιλιόμετρα από το θρυλικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Υποστήριξη: SilkTech