Με νεοαποκτηθέντες ο Ολυμπιακός στο Βόλο για τον τελικό Κυπέλλου

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 11, 2020 - 12:02μμ

Αποστολή με 25 ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και νεοαποκτηθέντες που (σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ) δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς για τον τελικό του κυπέλλου.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού συμπεριέλαβε στην αποστολή τους Ραφίνια, Χολέμπας, Κρίστινσον, Βρουσάι και Κάιπερς, οι οποίοι δεν ήταν δηλωμένοι στο περσινό ρόστερ και άρα, βάσει και της «ισχυρής σύστασης» της FIFA, δεν μπορούν να αγωνιστούν στην αναμέτρηση του Σαββάτου (12/9) με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Βεβαίως, το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, δεν σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν κιόλας. Από το «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» αναφέρουν ότι δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ για τα ρόστερ του τελικού, αλλά και ότι ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να πάρει μαζί του τους τρεις νεαποκτηθέντες και τους δύο παίκτες (Βρουσάι, Κάιπερς) που πέρυσι ήταν δανεικοί, προκειμένου να ενισχύσει τη συσπείρωση της ομάδας.

Από τους τρεις ποδοσφαιριστές που είχαν προσλβηθεί από κορονοϊό το προηγούμενο διάστημα, διαθέσιμοι είναι οι Σεμέδο και Τζολάκης, όχι όμως και ο Λοβέρα. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Σουντανί, που προέρχεται από πολύμηνη απραξία, λόγω του σοβαρού τραυματισμού (ρήξη χιαστών) που υπέστη τον Φεβρουάριο. Απών είναι ο τραυματίας Σα.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Αλέν, Τζολάκης, Καραργύρης, Κρίστινσον, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Χολέμπας, Βρουσάι, Μπουχαλάκης, Καφού, Καμαρά, Σουρλής, Μασούρας, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, Κάιπερς, Σουντανί, Χασάν, Ελ Αραμπί.

ΕΠΟ: «Με τα περσινά ρόστερ στον τελικό του Κυπέλλου»

Οριστική είναι η απόφαση της ΕΠΟ, περί χρησιμοποίησης των περσινών ρόστερ στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (12/9, 21:00), στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Η ομοσπονδία, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε την απόφαση της της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, ενώ απέστειλε και έγγραφο στους δύο φιναλίστ, με τη λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό.

Το δελτίο Τύπου της ΕΠΟ:

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται η απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων σχετικά με τα ρόστερ των φιναλίστ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2019-2020.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αφού έλαβε γνώση των παρακάτω εγγράφων:

1. της ΕΠΟ στη FIFA από την 2α/09/2020, μετά τη σχετική απόφαση της Ε.Ε./ΕΠΟ της 31ης Αυγούστου 2020 περί αποστολής σχετικού ερωτήματος, αλλά και της απάντησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (επί του ανωτέρω αναφερθέντος θέματος) της 4ης/9/2020.

2. της ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 04/09/2020 προς τη FIFA για το ίδιο θέμα και την απάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στις 07/09/2020, η οποία είναι ταυτόσημη με αυτή προς την ΕΠΟ, και

3. την από 10/09/2020 εισήγηση της Ν.Υ. της ΕΠΟ,

εγκρίνει όπως οι φιναλίστ του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος 2019-2020:

– χρησιμοποιήσουν όσους ποδοσφαιριστές είχαν δικαίωμα συμμετοχής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των δύο ΠΑΕ για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 και μόνον,

– ενημερωθούν εγγράφως από το Τμήμα Μητρώου Ποδοσφαιριστών της ΕΠΟ με την ηλεκτρονική αποστολή των σχετικών λιστών με τα ονόματα των δικαιουμένων συμμετοχής Ποδοσφαιριστών».

Υποστήριξη: SilkTech