Με λαμπρή τελετή δόθηκε η επίσημη έναρξη του Πανευρωπαϊκού Ιστιοπλοΐας J/24 - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, Μάιος 6, 2019 - 11:58μμ

Με μία λαμπρή τελετή παρουσία πλήθους κόσμου και όλων των πληρωμάτων κηρύχθηκε χθες (Κυριακή 5 Μαΐου) η επίσημη έναρξη του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας κλάσης J/24 της Πάτρας.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στο παλατάκι της πόλης μας, το Δημοτικό θέατρο, όπου τα ξένα κυρίως πληρώματα, απόλαυσαν τόσο τον χώρο όσο και την τελετή.

Το Λύκειο των Ελληνίδων έκανε την αρχή παρουσιάζοντας παραδοσιακούς χορούς από τα Ελληνικά νησιά, για 20 λεπτά, με εντυπωσιακές φορεσιές και με ένα ιδιαίτερο τόνο, που ξέφευγε από το συνηθισμένο τουριστικό ύφος.

Στη συνέχεια η Ελληνική Κλάση J/24 παρουσίασε και βράβευσε το ζεύγος Jardine, μια μορφή της Ιστιοπλοΐας η οποία έχει προσφέρει πολλά στην Ελληνική κλάση. Ήταν μια από τις συγκινητικές στιγμές της βραδιάς που έδωσαν ένα ξεχωριστό τόνο στην τελετή έναρξης, καθώς το Βρετανικό ζεύγος αποτελεί τη ζωντανή ιστορία τόσο της κλάσης, όσο και της ιστιοπλοΐας.

Κατόπιν ο διοργανωτής, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος απένειμε αναμνηστικές πλακέτες για την συνεργασία τους στον Τάκη Πετρόπουλο, υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, στον Νίκο Κοντοέ, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Π.Α, στον κ. Νικόλαο Ματούλα, Κεντρικό Λιμενάρχη Πατρών και στον Άρη Παλικάρη, Πρόεδρο της Ελληνικής Κλάσης J-24.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο εκτελεστικός διευθυντής της διεθνούς κλάσης κ. Howells, άρτι αφιχθείς προς τούτο από την Αμερική.

Επιπλέον παρευρεθήσαν και χαιρέτησαν την εκδήλωση:

  • Οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός και Νίκος Νικολόπουλος

και τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  • η κ. Παναγοπόυλου εκπρόσωπος της Αστυνομικής διευθύνσεως
  • η υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Κουρή,
  • ο Κώστας Μαλαμής, υποψήφιος με την Ώρα Πατρών
  • ο κ. Κουρέτας υποψηφιος και εκπροσωπος του συνδυασμού του κ. Παπαδημάτου,
  • εκπρόσωπος του κ.Φαρμάκη
  • ο Τάκης Καλοκαιρινός εκπρόσωπος του Ν.Ο.Π. 
  • εκπρόσωποι του Ν.Ο.Μεσολογγίου και πολλοί υποψήφιοι παρατάξεων.
Υποστήριξη: SilkTech