Με Ιταλία για την τετράδα του Παγκόσμιου απόψε η Εθνική πόλο νέων γυναικών (Κ20) με τις Πατρινές Τσιμάρα-Κουρέτα

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 13, 2023 - 12:46μμ

Η Ιταλία που συνέτριψε 24-6 την Κροατία, θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Νέων γυναικών (Κ20) στον αγώνα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Κοϊμπρα της Πορτογαλίας.

Η κρίσιμη συνάντηση θα διεξαχθεί σημερα Τετάρτη 13/9, στις 20:30 ώρα Ελλάδας.

Η Χριστίνα Σιούτη και η Λυδία Μαυρωτά, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ανέφεραν: «Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι συμμετέχοντας σε ένα πολύ σημαντικό τουρνουά στη Ουγγαρία που μας βοήθησε πάρα πολύ στη προετοιμασία μας και πήραμε εικόνες από τους αντιπάλους μας. Η προετοιμασία μας λοιπόν ήταν πολύ καλή. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε πολύ συγκεντρωμένα τα παιχνίδια των ομίλων. Στο ματς με την Ισπανία, χάσαμε στα πέναλτι. Πλέον βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της διοργάνωσης. Η συνάντηση με την Ιταλία θα κρίνει την ομάδα που θα προκριθεί στη τετράδα. Την Ιταλία τη συναντήσαμε στο τουρνουά στην Ουγγαρία με θετικά για εμάς αποτελέσματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι αυτή τη στιγμή. Οποιοδήποτε λάθος μπορεί να κοστίσει την πρόκριση για αυτό και εμείς από το ξεκίνημα οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένες από το ξεκίνημα και θα τα δώσουμε όλα».

Ο προηγούμενος αγώνας για τον Α' όμιλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών (Κ20) με την Ισπανία κριθηκε στα πέναλτι με τελική νικήτρια την παγκόσμια πρωταθλήτρια από την Ιβηρική με 11-9.
Στη κανονική διάρκεια ο αγώνας έληξε 7-7. Η Ελλάδα τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο, η Ισπανία πρώτη, πολύ πιθανό οι δυο ομάδες να τα ξαναπούν στον τελικό!

Υποστήριξη: SilkTech