Με Ηρακλή ή ΠΑΟΚ ο Προμηθέας αν περάσει στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Δευτέρα, Ιανουάριος 25, 2021 - 6:32μμ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (25/1) στα γραφεία της ΕΟΚ η κλήρωση για τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας. Η κληρωτίδα έστειλε τον Προμηθέα, σε περίπτωση που επικρατήσει εκτός έδρας του Κολοσσού H HOTELS (10/2, 15:00), στην Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ηρακλής-Π.Α.Ο.Κ.

Στον άλλο ημιτελικό ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Περιστέρι θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Λαύριο Megabolt-A.E.K.

Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ο μεγάλος τελικός δύο μέρες αργότερα την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου σε έδρα που θα ορισθεί προσεχώς από τη διοργανώτρια αρχή.

Μετά τη διενέργεια της κλήρωσης, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, Αριστείδης Γολέμης, δήλωσε σχετικά με το αίτημα για επανέναρξη των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών κατηγοριών: «Πιέζουμε για να επιστρέψουν όλες οι κατηγορίες του μπάσκετ στη φυσιολογική δραστηριότητα. Έχουμε κάνει πολλές επαφές και γραπτώς πιέζουμε να μας δοθεί το ΟΚ από την κυβέρνηση, εφόσον το κρίνουν ωστόσο οι γιατροί και επιστήμονες. Νομίζω ότι είμαστε κοντά, αυτό μου άφησε να καταλάβω ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και μου έδωσε την ελπίδα ότι την Παρασκευή (29/1) θα υπάρξει ανακοίνωση για αυτές τις κατηγορίες. Έχουμε ετοιμάσει δύο - τρεις εναλλακτικές λύσεις για τα εθνικά πρωταθλήματα, ανάλογα με το πότε θα μπορέσουμε να αρχίσουμε. Στόχος είναι οι ημερομηνίες για το τέλος να είναι περίπου στο σημείο που είχε προκαθοριστεί».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης, δήλωσε: «Ζητήσαμε τις απόψεις των ομάδων για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ανδρών. Μόνο ο Προμηθέας έκανε μια πρόταση. Είναι δικαίωμα της Ομοσπονδίας να βάζει τις ημερομηνίες όποτε κρίνει εκείνη, αλλά πάντα σε συνεργασία με τους συλλόγους. Δεν υπήρχε κάποια πρόταση να αλλάξουμε τον τρόπο διεξαγωγής. Γι’ αυτό επιλέξαμε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εύχομαι ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο».

Τα ζευγάρια που σχηματίστηκαν είναι τα εξής:

Νικητής (Παναθηναϊκός-Περιστέρι) - Νικητής (Λαύριο - ΑΕΚ)

Νικητής (Ηρακλής - ΠΑΟΚ) - Νικητής (Κολοσσός Ρ. - Προμηθέας Π.)

Υποστήριξη: SilkTech