Με επιτυχία και υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ πραγματοποιήθηκε η Ειρηνοδρομία 2023

Παρασκευή, Μάιος 12, 2023 - 11:30μμ
Συγκέντρωσε στην γραμμή εκκίνησης περισσότερους από 3.500 δρομείς

Υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και απόλυτη οργανωτική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ειρηνοδρομία 2023 στον Δήμο Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 7 Μαΐου, με τη μαζική συμμετοχή αθλητών, φιλάθλων και δημοτών. Με σύνθημα «Τρέχουμε για την Ειρήνη κερδίζουμε τη Ζωή- είμαστε Μοναδικοί, Είμαστε Ίσοι» ο δρομικός αγώνας που φέτος έκλεισε 40 χρόνια ιστορίας, συγκέντρωσε στην γραμμή εκκίνησης περισσότερους από 3.500 δρομείς.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πολιτισμού και ιστορικής μνήμης «Παναγούλεια» και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέξανδρου Παναγούλη. Ο αγώνας που έχει ενταχθεί επίσημα στο αγωνιστικό ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ περιελάμβανε διαδρομές των 10 χλμ, των 5 χλμ των 2,5 χλμ, και διαδρομή ευαισθησίας 1000 μ.
Η Ειρηνοδρομία συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αγίου Δημητρίου, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου (ΟΠΑΠ), την Περιφέρεια Αττικής και το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ «Οδυσσέας», ενώ τελεί και υπό την αιγίδα του ΣΕΟ, του ΣΕΓΑΣ, πέραν από αυτήν του Συνδέσμου μας (ΠΣΑΤ).
Το κοινωνικό πρόσημο του αγώνα είναι αδιαμφισβήτητο, με κάθε χρόνο μέρος των εσόδων να προσφέρεται σε έναν κοινωνικό φορέα. Φέτος, η διοργάνωση στήριξε το «UniquAll», το αθλητικό – εκπαιδευτικό πρόγραμμα -με εμπνευστή και δημιουργό τον πρώην πρωταθλητή του μπάσκετ Δημήτρη Παπανικολάου -που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση νευροδιαφορετικών παιδιών.
Η Διοργάνωση με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Αλέκου Παναγούλη, αλλά και τις κοινωνικές δράσεις της έχει καθιερωθεί ως θεσμός στις αθλητικές μαζικές εκδηλώσεις και αποτελεί μία σημαντική αθλητική γιορτή στην Αττική. Προωθεί τη συμμετοχικότητα και την ευγενή άμιλλα, αλλά και επίκαιρες αξίες όπως η προσβασιμότητα, η πραγματική συμπερίληψη, η αγάπη για τον αθλητισμό, και φυσικά η ειρήνη και η αλληλεγγύη. Τις εκκινήσεις στις διαδρομές έδωσαν μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Σπήλιος Διαβολίτσης, ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Γιάννης Μαθάς. «Το παρών» στη διοργάνωση έδωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, η ολυμπιονίκης του τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου και ο πρωταθλητής Ευρώπης των 100 μ. Άγγελος Παυλακάκης. Στα 10χλμ νικητές ήταν ο Δημήτρης Συμεωνίδης με 35.00΄΄ και η Ντενίζ Δημάκη με 40.16'' και στα 5 χλμ ο Ευθύμιος Κανάς με 16.51'' και η Χαρούλα Κιτσιοδήμου με 21.10''.

Υποστήριξη: SilkTech