Με επιτυχία η 3η Ποδηλατική Διαδρομή Αίγιο - Διακοπτό

Δευτέρα, Μάιος 29, 2023 - 11:26πμ
Μεγάλη συμμετοχή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η 3η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο - Διακοπτό, στο πλαίσιο του θεσμού Εν Συρμώ – Γιορτές του Οδοντωτού, το πρωί της Κυριακής 28 Μαΐου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Περίπου 150 ποδηλάτες, κυρίως νεαρής ηλικίας και όχι μόνο, απόλαυσαν τη διαδρομή από το Αίγιο ως το σταθμό του οδοντωτού στο Διακοπτό.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος έδωσε το σήμα για την εκκίνηση, μαζί με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Μαρία Γιδά και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο. Ο Αιγιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλια, ήταν ο οδηγός της διαδρομής με την καθοδήγηση του οποίου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τη διαδρομή Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολαίικα, Ροδιά, Τρυπιά, Ζαχλωρίτικα και τέλος Διακοπτό.

Με την εκκίνηση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου και ύστερα από περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, οι ποδηλάτες έφτασαν στο σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό,  όπου τους δόθηκε δίπλωμα συμμετοχής, σνακ και αναψυκτικά με τοπικές γεύσεις.

Τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της τ.κ. Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης και ο πρόεδρος του συλλόγου φίλων οδοντωτού κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης. Μέσα από τις δηλώσεις όλων τονίστηκε η σημασία της ανάδειξης του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού Καλαβρύτων ενώ οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στο μουσείο του Οδοντωτού.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θέλει να ευχαριστήσει το τμήμα Τροχαίας Αιγίου, τον Ερυθρό Σταυρό για την αναγκαία συνδρομή τους στη διοργάνωση της δράσης καθώς και την Δ.Κ. Διακοπτού και το σύλλογο φίλων οδοντωτού και κάθε συμμετέχοντα. Θερμές ευχαριστίες και στον Λουκά Δημητρακόπουλο για τη δωρεάν επιδιόρθωση βλαβών που προέκυψαν στα ποδήλατα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Τσερεντζούλια για τη συνδρομή του στη διοργάνωση της δράσης.

Υποστήριξη: SilkTech