Με επιτυχία διεξήχθη η 1η Ενημερωτική Ημερίδα του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» για δρομείς μεγάλων αποστάσεων

Σάββατο, Μάρτιος 11, 2023 - 4:00μμ
Στην αίθουσα τύπου «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η 1η Ενημερωτική Ημερίδα για δρομείς μεγάλων αποστάσεων που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.Α.Χ.) «Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» την Τετάρτη 08 Μαρτίου 2023, στην αίθουσα τύπου «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα, με ομιλητές τον καταξιωμένο προπονητή στίβου, με εξειδίκευση στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις κ. Ιωάννη Δαγκόγλου και τον χειρούργο ορθοπεδικό (MD MSc), με εξειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις, και μαραθωνοδρόμο κ. Δημήτριο Παναγιωτόπουλο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι δρομικών συλλόγων, μέλη του Συλλόγου και φίλοι δρομείς.
Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» Αντώνης Κατσίκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και παρουσίασε τους ομιλητές, αναφέρθηκε στην πρόθεση του Συλλόγου για τη διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων σε κάθε προπονητική περίοδο, με σκοπό την ενημέρωση των δρομέων για θέματα που σχετίζονται με τη σωστή προετοιμασία και την επιτυχή ολοκλήρωση ενός αγώνα μεγάλης απόστασης και υψηλών απαιτήσεων, όπως είναι ο Μαραθώνιος
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Δαγκόγλου, ο οποίος παρουσίασε τις φάσεις της προετοιμασίας για έναν αγώνα μεγάλης απόστασης, όπως είναι ο Μαραθώνιος και αναφέρθηκε στη δομή ενός προπονητικού πλάνου που θα πρέπει να ακολουθούν οι δρομείς σε κάθε φάση με στόχο τον επιτυχή τερματισμό, επισημαίνοντας τη σημασία του φορμαρίσματος για τον αγώνα και της αποκατάστασης που θα πρέπει να ακολουθεί.
Με τη σειρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στους συχνούς τραυματισμούς των κάτω άκρων που αντιμετωπίζουν οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους, στα αίτια καθώς και στους τρόπους άμεσης αντιμετώπισης και θεραπείας, πριν εξελιχθούν και χρονίσουν.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες προς τους ομιλητές και μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων για θέματα γύρω από το τρέξιμο και τους αγώνες δρόμους διαφόρων αποστάσεων
Την ημερίδα έκλεισε ο Πρόεδρος του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ», ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους, ανανέωσε το ραντεβού για τις αρχές του φθινοπώρου, όταν ο Σύλλογος θα διοργανώσει, ενόψει του Μαραθωνίου της Αθήνας, τη 2η ενημερωτική ημερίδα για δρομείς μεγάλων αποστάσεων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech