Με δυνατό τεχνικό τιμ ο ΝΟΠ κάνει την διαφορά στις μικρές ηλικίες

Τετάρτη, Ιανουάριος 31, 2018 - 2:27μμ

Ο ΝΟΠ δίνει τα τελευταία χρόνια μεγάλο βάρος στις μικρές ηλικίες και αυτό φαίνεται και από το τμήμα που έχει για τα μικρότερα παιδιά, που δεν έχουν ακόμη ηλικιακά δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες. Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια από την τον Γιάννη Γιαννουρή έχει εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο για τις υποδομές του ΝΟΠ. Συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια οι προαγωνιστικές ομάδες του Ομίλου έχουν γεμίσει από μικρούς πολίστες οι οποίοι δείχνουν ιδιαίτερη όρεξη για δουλειά.

Σε αυτό βέβαια εξαιρετικά σημαντικό ρόλο παίζουν ο Μιχάλης Μπαρτσελάς, Αγγελική Τσίστα και τους τελευταίους μήνες ο Ιάσωνας Φυκούρας.

Η καλή δουλειά του ΝΟΠ στις υποδομές φάνηκε και από την μεγάλη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά των μικρών στην Ιταλία το "Habawaba", όπου η πατρινή ομάδα κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τους αθλητές της.

Οι Βασίλης Λαμπάτος, Μιχάλης Μπαρτσελάς, η Αγγελική Τσίστα και Ιάσωνας Φυκούρας μιλούν στο thebest.gr για την μεγάλη τους αγάπη το πόλο, την οποία έχουν καταφέρει να περάσουν και στους μικρούς άθλητές τους.

Ο υπεύθυνος προπονητής όλων των υποδομών του ΝΟΠ, Βασίλης Λαμπάτος τόνισε: "Σε μικρές ηλικίες δημιουργούμε σωστές νοοτροπίες, γιατί τα παιδιά μπορούν να μάθουν σωστά πόλο, να μάθουν τι σημαίνει ομάδα, πειθαρχία, φιλίες και πολλά άλλα.

Το σημαντικό με τις υποδομές μας είναι ότι υπάρχει τροφοδότηση στις μεγαλύτερες ομάδες, από όλα τα τμήματα".

Το προαγωνιστικό επί της ουσίας τμήμα ξεκίνησε το 2011 μετά από επιθυμία του Γιάννη Γιαννουρή, με εκλεκτό του κορυφαίου προπονητή τον Μιχάλη Μπαρτσελά και τα τελευταία χρόνια στο τεχνικό τιμ είναι και η Αγγελική Τσιστά, ενώ πριν μερικούς μήνες ενσωματώθηκε ο Ιάσωνας Φυκούρας.

Στόχος όλων είναι το να μπορέσουν τα παιδιά να βελτιώνονται καθημερινά, όπως τονίζει η προπονήτρια της παρέας: "Στη δική μας ομάδα πρέπει να συνεργαζόμαστε οι προπονητές, τα παιδιά και οι γονείς για να μπορέσουμε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ευτυχώς είμαστε τυχεροί και υπάρχει συνεργασία ειδικά με τους γονείς. Έτσι το δύσκολο γίνεται εύκολο. Εμείς θέλουμε τα παιδιά να εξελλίσονται και να αλλάζουν τμήματα συνεχώς".

Το καλοκαίρι οι μικρές ομάδες του ΝΟΠ ταξίδεψαν στην Ιταλία, όπου συμμετείχαν σε ένα ξεχωριστό διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών, στο οποίο κατάφερε μάλιστα η μία ομάδα να αγωνισθεί στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Αγγελική Τσίστα μίλησε γι αυτή την εμπειρία: "Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία μας στην Ιταλία. Ήταν μεγάλη εμπειρία γι όλους εμάς, αλλά και για τα παιδιά που έπαιξαν σε 3000 κόσμο. Και μιλάμε για εννέα χρόνων παιδιά ήταν κάτι ξεχωριστό".

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μπαρτζελάς τόνισε: "Είχαμε την ευκαιρία να δούμε το επίπεδο των άλλων ομάδων, καθώς και το πως πρέπει να κινηθούμε εμείς στη συνέχεια. Επίσης τα παιδιά κατάλαβαν τι πρέπει να κάνουν για να παίζουν ωραία πόλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι όλων μας".

Για τον στόχο των υποδομών του ΝΟΠ οι προπονητές μας είπαν: "Πρέπει να υπάρχει συνέχεια, όλων των τμημάτων από εμάς μέχρι και την ανδρική ομάδα. Εμείς διαχειριζόμαστε ένα κομμάτι, όπου θα πρέπει να μπουν τα παιδιά σε μια σειρά για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη συνέχεια".

Και βέβαια το μυστικό της επιτυχίας όλων έχει να κάνει, όπως λένε: "Γουστάρουμε αυτό που κάνουμε και το αγαπάμε, όπως και τα παιδιά. Αυτό κάνει τη δουλειά μας πιο εύκολη".

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει τα παιδιά το γεγονός ότι δεν πρωταγωνιστεί η ανδρική ομάδα μας είπαν: "Τα παιδιά τα δικά μας δεν βλέπουν τους άνδρες, βλέπουν το μίνι παίδων για παράδειγμα, όπου θέλουν να παίξουν. Κάθε ομάδα βλέπει την αμέσως επόμενη ομάδα και αυτός είναι ο στόχος. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και είναι η δουλειά μας".

"Βλέπω παιδιά ότι μπορούν να παίξουν στην ανδρική ομάδα προκειμένου να φτάσουν το ΝΟΠ και πάλι ψηλά", τονίζει η Αγγελική Τσίτσα.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Μπερτζελάς ολοκληρώνοντας τόνισε: "Είναι όνειρο, αλλά μπορεί να γίνει και πραγματικότητα να δούμε και πάλι δικά μας παιδιά στην Εθνική. Έχουμε πολλά παιδιά που έχουν την δυνατότητα να τα καταφέρουν".

Τέλος οι έμπειροι τεχνικοί μας μίλησαν και για την έναρξη του τμήματος baby polo στην μικρή πισίνα του ΝΟΠ, όπου θα προπονούνται παιδιά από 4 έως 8 ετών.

 Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech