Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης: Ένας Πατρινός στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ξιφασκία

Τρίτη, Μάιος 16, 2023 - 11:00πμ
Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στην κατηγορία των εφήβων

Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης , στο ομαδικό άθλημα του ξίφους ασκήσεως (fleuret) με την ομάδα του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω.
Στις 14 Μαΐου 2023, στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις –ΟΑΚΑ- διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στην κατηγορία των εφήβων. Η ομάδα του Αιγάλεω αποτελούμενη από τους Α. Τζοβάνη, Α. Γκούμα, Χ. Τουλάκη-Μαρκάκη και τον Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη κατέλαβαν την πρώτη θέση και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, νικώντας σε έναν συγκλονιστικό και κατάμεστο στάδιο στον τελικό την ομάδα, Α.Ξ.Ι.Α Χαϊδαρίου 45-38.
Την προηγούμενη ημέρα (13 Μαΐου) , στο ατομικό του αθλήματος ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης κατέλαβε την τρίτη θέση φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό χωρίς καμία ήττα και επέστρεψε στην Πάτρα με δυο μετάλλια , ένα χρυσό και ένα χάλκινο, μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά 13 αγώνων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αθλητής του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω ο οποίος είναι μόλις 15 ετών έχει ακόμα δυο χρονιές στην κατηγορία των εφήβων(U17) .
Ο Μ. Χατζηγιάννης γυμνάζεται με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο (παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων) στην Αθήνα σε ομαδικές και ατομικές προπονήσεις με μια ομάδα , elite Αθλητών πολλών διακρίσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Αρωγός σε όλη την προετοιμασία του αθλητή είναι και η πολύπειρη ομοσπονδιακή προπονήτρια κ. Έλλη Τσολακίδου.
Ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης, μαθητής της Γ τάξης του 18ου Γυμνασίου Πατρών αγωνιζόταν με τον Αχαϊκό Σύλλογο Ξιφασκίας μέχρι το 2020 . Εκεί έμαθε ξιφασκία και κατέκτησε νίκες στις μικρότερες κατηγορίες, από τον Αλέξανδρο και Χάρη Λεβαντίδη ( στις εγκαταστάσεις του «Δ.Τόφαλος») οι οποίοι ακούραστα, μαθαίνουν σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες το απαιτητικό, αλλά και υπέροχο αυτό άθλημα.
Οι απαιτήσεις ανεβαίνουν για την επόμενη αγωνιστική χρονιά αλλά και οι προσδοκίες για συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με την Εθνική ομάδα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech