Μάθε παιδί μου γράμματα (και όχι κολύμπι)

Δευτέρα, Μάιος 21, 2018 - 1:39μμ

Περίπου 1.200 μαθητές της Γ' Δημοτικού Σχολείων της Πάτρας έχουν έρθει σε επαφή με το άθλημα της κολύμβησης, στο πλαίσιο του προγράμματος που εφαρμόζεται φέτος για δεύτερη χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το πρόγραμμα διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Πάτρας, υλοποιείται στο δημόσιο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός», με την παρουσία εξειδικευμένων καθηγητών φυσικής αγωγής οι οποίοι διδάσκουν στους μαθητές κολύμβηση.

Ωστόσο, και φέτος υπήρξαν πολλά προβλήματα στην υλοποίηση του πρωτοποριακού – για τα ελληνικά δεδομένα – μαθήματος της κολύμβησης. Προβλήματα που είχαν να κάνουν με τη γραφειοκρατία των αρμόδιων φορέων και είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η υλοποίηση του.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr, ο συντονιστής κολύμβησης και καθηγητής Φυσικής Αγωγής Μιχάλης Μπαρτζελάς της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Αχαΐας, τα μαθήματα στην πισίνα ξεκίνησαν φέτος στις 23 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Ιουνίου.
Βασική, αιτία της καθυστέρησης έναρξης των μαθητών, ήταν και φέτος το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τα σχολεία στα κολυμβητήρια.

Ένα θέμα που λύθηκε από την Περιφέρεια, μετά από τους διαγωνισμούς, τις ενστάσεις, κτλ, στις 19 Απριλίου.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι από τα 86 Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο μάθημα της κολύμβησης, τελικά να παίρνουν μέρος τα 45 σχολεία. Βέβαια, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι τα περισσότερα σχολεία που δεν συμμετέχουν, είναι στο κέντρο της Πάτρας, κοντά δηλαδή από τις εγκαταστάσεις του «Α. Πεπανός», καθώς εκεί δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες μεταφορείς.
Άλλη μια σημαντική συνέπεια των καθυστερήσεων ήταν το μάθημα να μην επεκταθεί και στους μαθητές της Δ' Δημοτικού, καθώς ο χρόνος, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς δεν επαρκεί.

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech