Μαρία Σάκκαρη: Ιδανική πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Ιούλιος 24, 2021 - 10:27πμ
Η Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε φουριόζα το ταξίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 2-0 σετ (7-5, 6-2 σε 92 λεπτά) της Ανέτ Κονταβέιτ (Νο 28 στον κόσμο) και πήρε το εισιτήριο για το δεύτερο γύρο, όπου την περιμένει η Σέρβα Στογιάνοβιτς (Νο.90), η οποία νωρίτερα επικράτησε άνετα της Χιμπίνο (Νο. 77 στον κόσμο) με 2-0 σετ.

Η Μαρία Σάκκαρη, No 19 στον κόσμο, τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σετ, καθώς βρέθηκε πίσω στα γκέιμ με 2-5.

Όλα έδειχναν ότι η Ανέτ Κονταβέιτ θα έκανε εύκολα το 1-0 στα σετ, ωστόσο η Σπαρτιάτισσα τενίστρια είχε διαφορετική άποψη. Ανέβασε στροφές και κυριάρχησε στο γήπεδο, κάνοντας μία τρομερή ανατροπή, η οποία της χάρισε το πρώτο σετ με 7-5. Κατάφερε, δηλαδή, να πάρει πέντε σερί γκέιμ, ισοπεδώνοντας την αντίπαλο της.

Το δεύτερο σετ κύλησε πιο ήρεμα για τη Μαρία Σάκκαρη. Οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν αρχικά τα σερβίς τους (2-2), ωστόσο στη συνέχεια η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο μπρέικ και να προηγηθεί με 3-2. Μπόρεσε, μάλιστα, αν και ζορίστηκε αρκετά να κρατήσει στη συνέχεια το σερβίς της και να ξεφύγει με 4-2, βάζοντας ξεκάθαρες βάσεις νίκης.

Η Ανέτ Κονταβέιτ τα είχε… χαμένα, αδυνατούσε να σταματήσει την ορμή της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία έκανε και νέο μπρέικ, ξεφεύγοντας με 5-2. Το Νο.19 στον κόσμο χρειαζόταν ένα καλό σερβίς γκέιμ για να πανηγυρίσει τη νίκη και το έκανε. Με άνεση, η Μαρία Σάκκαρη διαμόρφωσε το τελικό 6-2, ξεπερνώντας το υψηλό εμπόδιο της αντιπάλου της με 2-0 σετ.

Ιδανικό ξεκίνημα για την Ελληνίδα τενίστρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου ονειρεύεται να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση και γιατί όχι να χαρίσει ένα μετάλλιο στη χώρα μας. Στη φάση των “32”, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Στογιάνοβιτς, αναμφίβολα μία αντίπαλο που την… έχει η Ελληνίδα τενίστρια.

Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο βρέθηκε κι ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στήριξε από κοντά τις προσπάθειες της Μαρίας.

Υποστήριξη: SilkTech