Μαρία Πολύζου, η κορυφαία Μαραθωνοδρόμος μιλά για την άσκηση

Παρασκευή, Οκτώβριος 11, 2019 - 9:50μμ

Στα ωφέλη της καθημερινής άσκησης και γυμναστικής στάθηκε η πατρινή Μαρία Πολύζου, κορυφαία ελληνίδα μαραθωνοδρόμος. Αναλυτικά:

"Είναι γνωστό πόσο πολύ ωφελεί, η γυμναστική και κυρίως για την υγεία που μας χαρίζει αλλά και την ψυχοσωματική ισορροπία που επιδρά θετικά στο οργανισμό μας.
Τα οφέλη από τον αθλητισμό είναι πολλά.
Όταν γυμναζόμαστε, αυξάνουμε την αντοχή μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντέχουμε περισσότερο στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Αυτό επιδρά θετικά στην ψυχοσωματική μας ισορροπία, καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθηση μας, ελαττώνει το στρες και μας βοηθά να βλέπουμε την ζωή με θετική σκέψη.
Δεν χρειάζεται να γίνουμε δρομείς μεγάλων αποστάσεων και να σπάμε τα χρονόμετρα για να νιώσουμε πόσο μας ωφελεί η άσκηση. Μπορούμε με οποιαδήποτε μορφή χαμηλής άσκησης και κυρίως την γυμναστική που ο κάθε άνθρωπος νιώθει καλά να κάνει και μπορεί να αντέξει.
Ο κάθε ένας από εμάς, καθορίζει την γυμναστική του, ανάλογα με το τι θέλει να πετύχει. Αυτό διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο, διότι, δεν θέλουμε όλοι το ίδιο πράγμα. Δεν θέλουμε όλοι να κάνουμε ρεκόρ ή να ανέβουμε σε βάθρο των νικητών.
Επίσης ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο θέμα είναι σε ποια φάση της ζωής μας βρισκόμαστε. Η ηλικία, είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη για το ποια μορφή άσκησης πρέπει να ακολουθώ.
Ο κοινός παρονομαστής που υπάρχει για όλες τις ηλικίες, είναι ότι σε όποια ηλικία κι αν βρισκόμαστε πρέπει, να γυμναζόμαστε για να έχουμε καλή υγεία και γενικά καλή φυσική κατάσταση.
Το θέμα είναι πια μορφή άσκησης πρέπει να ακολουθήσω;
Τι μου ταιριάζει περισσότερο;
Και κυρίως ποια γυμναστική με ωφελεί;
Αν υπάρχουν προβλήματα μυοσκελετικά, δεν είναι σωστό να ακολουθήσει το τρέξιμο, αλλά μία άσκηση πιο ήπιας μορφής, όπως είναι το δυναμικό βάδισμα.
Μπορεί ένας άνθρωπος να πετύχει αύξηση της φυσικής του κατάστασης, περπατώντας και αυξάνοντας σταδιακά την απόσταση που διανύει.
Τα αποτελέσματα είναι εξίσου καλά ή ίσως και καλύτερα αν επέλεγε να τρέχει και του δημιουργούσε τραυματισμούς, που αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα σύντομα να παρατούσε την άσκηση".
*Η Μαρία Πολύζου ειναι προπονήτρια Δρόμων Αντοχης και κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου και Αυθεντικής Διαδρομής.
Επίσης ειναι η πρώτη Ελληνίδα που αναβίωσε τον Φειδιππείδιο Άθλο (Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα-Τύμβος Μαραθώνα 524 χλμ) το 2010 στην επέτειο των 2500 χρόνων απο τη μάχη του Μαραθώνα.

ΠΗΓΗ: https://www.thepresident.gr

Υποστήριξη: SilkTech