Μαργαρίτα Μπιτσάκου: «Είμαστε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης»

Τετάρτη, Σεπτέμβριος 4, 2019 - 9:02μμ

Μπορεί η Ελλάδα να επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία της Ρουμανίας (31-6), μπορεί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στον προημιτελικό νοκ-άουτ αγώνα με την Ρωσία την Πέμπτη το βράδυ, μπορεί η αγωνία όλων να είναι στο κατακόρυφο, αποτελεί όμως θετική έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν εξαιρετικά αισιόδοξες σκέψεις στο μυαλό των παικτριών του Κώστα Δήμου.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν τον αγώνα με την Ρουμανία όλες οι πρωταγωνίστριες της ελληνικής ομάδας εξέφρασαν την άποψη ότι την Πέμπτη η Ελλάδα θα βγει νικήτρια και στην συνέχεια της διοργάνωσης θα διεκδικήσει ένα από τα μετάλλια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μαργαρίτα Μπιτσάκου: «Είμαστε μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Υπέροχο το κλίμα και μεγάλη εμπιστοσύνη ανάμεσά μας. Περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό το συγκεκριμένο παιχνίδι με τη Ρωσία. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και δεν θα βγούμε από το νερό εάν δεν νικήσουμε.

Πέρσι είχα σαν αθλήτρια μια μεγάλη ατυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έσπασα το χέρι μου και δεν μπόρεσα να στηρίξω τα υπόλοιπα κορίτσια. Φέτος έχω μαζέψει δυνάμεις.

Ο αγώνας της Πέμπτης είναι ο πιο σημαντικός του τουρνουά, ακόμη πιο σπουδαίος και από τα παιχνίδια που θα ακολουθήσουν. Θέλουμε πολύ αυτό το μετάλλιο και ο αγώνας της Πέμπτης θα κριθεί στο ποιος θέλει πιο πολύ την νίκη. Θα κερδίσουμε».

Ιωάννα Χέλμη: «Το παιχνίδι με την Ρουμανία ήταν μια καλή προθέρμανση ενόψει του αγώνα με τη Ρωσία. Πήραμε ρυθμό και είμαστε έτοιμες και αισιόδοξες για την μεγάλη μάχη. Περιμέναμε πολύ καιρό αυτήν την συνάντηση. Είμαστε έτοιμες να αποδείξουμε την αξία μας και τι μπορούμε να πετύχουμε στο ευρωπαϊκό πόλο. Είμαι πολύ αισιόδοξη και σίγουρη ότι θα πάρουμε ένα μετάλλιο. Ίσως ακόμη και το χρυσό».

Κωνσταντίνα Ξανθοπούλου: « Το σκορ απέναντι στην Ρουμανία τα λέει όλα. Δεν αντέχει σε κριτική ο αγώνας. Όλες πετύχαμε γκολ και αν δεν πετύχαμε, κάναμε ασίστ και βοηθήσαμε τις συμπαίκτριές μας. Τώρα όμως τέρμα τα ψέματα. Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε τι αξίζουμε, να παίξουμε ομαδικά, συγκεντρωμένα, με πάθος. Είμαι πολύ αισιόδοξη γιατί πιστεύω στην ομάδα.

Μπορεί να έχουμε μια πολύ μικρή σε ηλικία ομάδα, με παίκτριες που γεννήθηκαν το 2003, το 2004 και το 2005, αλλά αυτό είναι πλεονέκτημα. Η εμπειρία είναι βέβαια πολύ σημαντικό γεγονός, αλλά οι μικρές αθλήτριες της ομάδας έχουν αποδείξει πόσο σημαντικές παίκτριες είναι».

Εύα Καρύτσα: « Το παιχνίδι της Πέμπτης με την Ρωσία πρέπει να μας βρει συγκεντρωμένες. Οφείλουμε να παίξουμε καλή άμυνα, αφού από εκεί ξεκινάει το παιχνίδι. Οι αντίπαλες διαβάζουν την κάθε μας κίνηση, αφού είναι ανώτερες από τις πολίστριες που μέχρι σήμερα βρήκαμε απέναντί μας στο τουρνουά. Θέλει τεράστια προσοχή, πάθος, συγκέντρωση. Έχουμε έμπειρες παίκτριες και θα πάμε πολύ καλά».

Υποστήριξη: SilkTech