Μανόλο Καραλής: "Οι γονείς μου; Από τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα, με έστειλαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες"

Τετάρτη, Αύγουστος 4, 2021 - 12:20μμ
4ος στο Τόκιο

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο τερμάτισε στην 4η θέση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του και μετά έστειλε ένα υπέροχο μήνυμα προς τους γονείς του. Ένα μήνυμα που έγινε αμέσως viral, με τον επίσημο λογαριασμό του Τόκιο 2020 να το μοιράζεται άμεσα.

 

"Απίστευτο! Λέγομαι τέταρτος Ολυμπιονίκης. Φαντάσου! Δεν το πιστεύω. Τέταρτος ρε παιδιά, στην πρώτη μου Ολυμπιάδα, 21 χρονών. Φαντάσου. Έχω ακόμη δέκα χρόνια, υγεία να χουμε. Είμαι χαρούμενος, είμαι ευτυχισμένος. Χάρηκα τον αγώνα, ελπίζω να είδατε πόσο τον χάρηκα. ήμουν ωραίος, ήμουν όμορφος. Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν εδώ. Όλα τα παιδιά, όλους τους ανθυρώπους που παρακολούθησαν τις προσπάθειες όλων. Είμαι ευτυχισμένος.

Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη γι αυτό είμαι τόσο ήρεμος αυτή την στιγμή, δεν έχω καταλάβει τι έχω καταφέρει. Αλλά, μόλις πάω σπίτι, ηρεμήσω, θα καταλάβω. Με έπιασε μια μικρή ενόχληση στο πόδι, μετά βγήκε κι ο αέρας κόντρα, αλλά εντάξει δεν πειράζει. τον επόμενο. Τώρα που γύρισα, θα με βλέπετε, θα βλέπετε όλες μου τις προσπάθειες και ελπίζω για τα καλύτερα. Πάντα".

Ενώ αναφορικά με το μήνυμα που ανήρτησε προς τη μητέρα και τον πατέρα του, είπε: "Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη μητέρα και τον πατέρα μου. Ξέρεις, από τα πλαστικά μαχαιροπήρουνα έστειλαν τον γιο τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μία ιστορία, που από μόνη της είναι για βιβλίο. Έχω περάσει πολύ δύσκολα η αλήθεια είναι, αλλά όπως λένε ο αθλητισμός έχει εννέα λύπες και δύο χαρές. Αυτή η χαρά, που κατάφερα να έχω σήμερα, μου διαγράφει όλες τις λύπες που έχω περάσει. Δεν έχω πολλές σκέψεις. Θέλω να κάτσω και να ηρεμήσω, να πάρω την οικογένειά μου. Δεν ξέρω τι γίνεται στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Ελπίζω να τους έχω κάνει περήφανους γιατί προσπάθησα πάρα πολύ".

 

BEN STANSALL / AFP / VISUALHELLAS.GR

BEN STANSALL / AFP / VISUALHELLAS.GR

Η συγκινητική αφιέρωση του Καραλή στους γονείς του όταν τελείωσε τον αγώνα της ζωής του

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στον τελικό του άλματος επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων. Περνώντας τα 5.80μ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της καριέρας του και, παρόλο που απέτυχε τρεις φορές στα 5.87μ ρίχνοντας οριακά τον πήχη, ολοκλήρωσε την παρουσία του με την τέταρτη θέση στο σύνολο των 14 αθλητών. Πάνω από επικοντιστές με τεράστιες διακρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν. Κυρίως δε τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, που τραυματίστηκε και επί της ουσίας δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη θέση του στο βάθρο.

Πάνω απ' όλα ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής το απόλαυσε. Μέχρι τέλους. Σε τέτοιο βαθμό που μετά από κάθε άλμα χαμογελούσε πλατιά. Είτε είχε υπερβεί το ύψος είτε είχε αποτύχει. Όταν ολοκλήρωσε τον μεγάλο αγώνα του και ήξερε ότι δεν έχει άλλη προσπάθεια έκανε κάτι απροσδόκητο. Ξεκόλλησε το χαρτάκι με το όνομά του και έδειξε προς την κάμερα το μήνυμα που είχε ήδη γράψει. Ήθελε με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσει τους δύο γονείς του για όσα έκαναν γι' αυτόν μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο. Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη στιγμή από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στο Τόκιο.

ΠΗΓΗ: Sportsfeed.gr, Πηνελόπη Γκιώνη

Υποστήριξη: SilkTech