Μανώλης Συνοδινός στο sportin.gr: "Η ιστορία έγραψε τρίτη ομάδα την Ολυμπιάδα"

Παρασκευή, Μάρτιος 30, 2018 - 9:13μμ

Η εφηβική ομάδα της Ολυμπιάδας πριν λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον Μανώλη Συνοδινό, να είναι ο βασικός συντελεστής της "πορτοκαλί" επιτυχίας.Ο έμπειρος προπονητής αν και βρέθηκε πριν λίγους μήνες στο τιμόνι της ομάδας κατάφερε να την διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο, προσθέτοντας άλλη μία επιτυχία στην "πορτοκαλί" ιστορία.

Ο Μανώλης Συνοδινός μίλησε στο sportin.gr για την πρόσφατη επιτυχία της ομάδας του.

Είστε ικανοποιημένος από το χάλκινο μετάλλιο;

Η αλήθεια είναι ότι μπορούσαμε και καλύτερα, γιατί η Ολυμπιάδα διαθέτει το έμψυχο υλικό για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις. Ωστόσο η ιστορία έγραψε τρίτη ομάδα στο πανελλήνιο εφήβων την Ολυμπιάδα.

Το μυστικό της επιτυχίας;

Σίγουρα, η δουλειά ήταν το βασικό συστατικό για να μπορέσει η ομάδα να διατηρηθεί με συνέπεια ψηλά. Και βέβαια είναι σημαντικό το πολύ καλό επίπεδο του συλλόγου στον οργανωτικό τομέα από την διοίκηση.

Η Ολυμπιάδα είχε το μικρότερο ηλικιακά ρόστερ που σημαίνει ότι το μέλλον ανήκει στους αθλητές σας. Συμφωνείτε;

Ναι, είχαμε την μικρότερη σε μέσο όρο ηλικίας ομάδα και σίγουρα ανήκει σε αυτά τα παιδιά το μέλλον. Από εκεί και πέρα όμως είναι παιδιά που τελειώνουν το σχολείο με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο στόχος των επαρχιακών σωματείων θα πρέπει να είναι το να δουλεύουν με τα δικά τους παιδιά.

Πώς αισθανθήκατε όταν σας είπαν ότι τελικά κατακτήσατε το μετάλλιο;

Δεν υπήρξε κανένα συναίσθημα ούτε θετικό, αλλά ούτε αρνητικό. Πιο σημαντικό για μένα ήταν ότι εκπλήρωσαν τους στόχους τους και τα όνειρά τους τα παιδιά. Η επιτυχία είναι σημαντικό κίνητρο για να μπορέσει ένα παιδί να μείνει στους αγωνιστικούς χώρους.

Ξεχωρίσατε κάποιους αθλητές από το πρωτάθλημα;

Πολλά από τα παιδιά και των τεσσάρων ομάδων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα εφήβων, θα γράψουν ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ τα επόμενα χρόνια.

Μπορούμε να ξαναζήσουμε τις παλιές καλές στιγμές του πατραϊκού βόλεϊ;

Για μένα επιτυχία θα είναι να ζήσουμε και πάλι μία άνοδο πατρινής ομάδας με δικά της παιδιά. Σε μία επαρχιακή ομάδα αυτό που θέλουν οι φίλαθλοι είναι να πάνε στο γήπεδο και να δούνε τα δικά τους παιδιά να παίζουν. Αυτός ήταν ο λόγος που παλιότερα ήταν γεμάτο το κλειστό της ΕΑΠ. Στόχος των επαρχιακών ομάδων θα πρέπει να είναι να βγάζουν δικούς τους αθλητές.

Ανατροπή: Τρίτοι στην Ελλάδα οι έφηβοι της Ολυμπιάδας


Ο ταλαντούχος κ. Ράπτης

Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech