Μάγκας ο Τεντόγλου: Ο λόγος που φορούσε ροζ μάσκα στην απονομή

Πέμπτη, Αύγουστος 5, 2021 - 9:00πμ
Κατά της γυναικοκτονίας

Εκτός από πολύ μεγάλος αθλητής, Ολυμπιονίκης από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο Μίλτος Τεντόγλου είναι και ξεχωριστός χαρακτήρας, με κοινωνικές ευαισθησίες και αξιοζήλευτο κώδικα αξιών στη ζωή του.

Στην απονομή των μεταλλίων του μήκους, ο Τεντόγλου ανέβηκε στο βάθρο φορώντας ροζ μάσκα. Ο λόγος; Ο 23χρονος πρωταθλητής από τα Γρεβενά έδειξε με αυτό τον τρόπο τις κοινωνικές του ευαισθησίες και έστειλε το δικό του μήνυμα στην σημαντικότερη – έως σήμερα – στιγμή της καριέρας του.

Στις 30 Ιουλίου στο Τόκιο, τα 3/4 της ομάδας ξιφασκίας των ΗΠΑ στο ομαδικό επέ φορούσαν ροζ μάσκα, τη στιγμή που μπήκαν στο κλειστό για να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, λίγο πριν αντιμετωπίσουν την αντίστοιχη ομάδα της Ιαπωνίας. Υπήρχε σοβαρός λόγος.

Οι Τζέικ Χόιλ, Κέρτις Μακντόναλντ και Γεϊσέρ Ραμίρες εμφανίστηκαν με ροζ μάσκες, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας προς το τέταρτο μέλος της ομάδας, Άλεν Χάτζιτς.

Ήταν ο μοναδικός που δεν φόρεσε ροζ μάσκα. Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από τρεις γυναίκες και είχε αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο κατάφερε να πάει στο Τόκιο, κατόπιν… νίκης του σε έφεση. Οι φερόμενες ως θύματα του Χάτζιτς κατήγγειλαν ότι τα συμβάντα είχαν λάβει χώρα μεταξύ 2013 και 2015. Ο δικηγόρος του αθλητή έχει επιβεβαιώσει πως ο πελάτης του είχε όντως αποβληθεί για έναν χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, λόγω υπόθεσης σεξουαλικής φύσης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, λοιπόν, με το να φορέσει την ροζ μάσκα στην απονομή, έδειξε, με τον δικό του τρόπο, τη στήριξή του και την συμπαράστασή του προς όλες τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

Στην απονομή των μεταλλίων του μήκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες,, ο Τεντόγλου δεν πήρε ένα χρυσό, αλλά δύο με το δεύτερο (αυτό για την κίνησή του με τη μάσκα) να είναι πιο σημαντικό, διότι δείχνει περίτρανα τον χαρακτήρα και τον κώδικα αξιών αυτού του σπουδαίου ανθρώπου.

Ξεχωριστός άνθρωπος! Μάγκας…

ΠΗΓΗ: Sports3.gr

Υποστήριξη: SilkTech