Λύγισε την Σλοβακία και… φορτσάρει για πρόκριση η Σουηδία! (BINTEO)

Παρασκευή, Ιούνιος 18, 2021 - 6:34μμ
Πανηγυρίζουν οι Σουηδοί

Σπουδαία νίκη στην δεύτερη αγωνιστική του Euro πήρε η Σουηδία! Η ομάδα του Γιάνε Άντερσον επικράτησε 1-0 της Σλοβακίας χάρη στο πέναλτι του Φόρσμπεργκ, έφτασε τους 4 βαθμούς και αγκαλιάζει την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στους 3 βαθμούς έμειναν οι Σλοβάκοι που συνεχίζουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης, αλλά την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Ισπανία.

Ο Γιάνε Άντερσον παρέταξε την Σουηδία με 4-4-2. Ο Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, με τους Λούστιγκ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον στην άμυνα. Οι Λάρσον, Όλσον, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ αποτελούσαν την τετράδα στα χαφ, με τους Μπεργκ, Ισάκ να είναι στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 κατέβασε την Σλοβακία ο Στέφαν Τάρκοβιτς. Ο Ντουμπράβκα στο τέρμα, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν. Κούτσκα, Χροσόβφσκι τα δύο χαφ, οι Κοτσελνίκ, Χάμσικ, Μακ στην μεσοεπιθετική τριπλέτα και ο Ντούντα στην κορυφή της επίθεσης.

Το πρώτο μέρος κύλησε με την Σουηδία ουσιαστικά να είναι κυρίαρχη απέναντι στην Σλοβακία, να δημιουργεί κάποιες φάσεις, όμως να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μόλις στο 3’ ο Λάρσον έκανε ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Ντουμπράβκα μπλόκαρε. Στο 25’ ο ίδιος παίκτης χτύπησε ξανά και ενώ βρισκόταν από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει. Η Σλοβακία… καθόταν και παρακολουθούσε απλά το ματς, έπαιζε κυρίως αμυντικά, με τον Χάμσικ στο 35’ να σουτάρει μπάλα άουτ στην μοναδική φάση της ομάδας του. Κάπως έτσι πέρασε το α’ ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να ξεκινούν το δεύτερο μέρος με τον ίδιο τρόπο.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, κύλησαν όπως στο πρώτο. Η Σουηδία… πάλευε να φτιάξει φάσεις, αλλά δεν μπορούσε να βρει τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας. Από το 58’ και μετά τα πράγματα κάπως άλλαξαν, όταν ο Κούτσκα έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Όλσεν έκανε μια τρομερή επέμβαση και του είπε «όχι»! Ένα λεπτό αργότερα ο Αουγκούστινσον απείλησε την εστία της Σλοβακίας με κεφαλιά, αλλά ο Ντουμπράβκα έδιωξε εντυπωσιακά. Η Σουηδία συνέχιζε να πιέζει, όταν στο 60’ ο Ντάνιελσον από κοντά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Στο 67’ ο Ίσακ έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να βγαίνει άουτ. Στο 71’ απίθανη ατομική ενέργεια του Ισάκ, που πήρε την μπάλα από το κέντρο και πέρασε τέσσερις αντιπάλους του, όμως ο Ντουμπράβκα με μεγάλη επέμβαση δεν του επέτρεψε να σκοράρει.

Στο 75’ η Σουηδία κέρδισε πέναλτι, αφού ο Κουάισον τσίμπησε την μπάλα μετά την μπαλιά του Ίσακ και ο Ντουμπράβκα τον ανέτρεψε. Στο 77’ ο Φόρσμπεργκ από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δικαιούνταν αυτό το γκολ βάσει της εικόνας τους. Στο 82’ ο Ισάκ έφυγε στην κόντρα, έκανε τις ντρίμπλες αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Κουάισον, η μπάλα στρώθηκε από τις κόντρες στον Κλάεσον αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε λίγο άουτ. Στα εναπομείναντα λεπτά η Σλοβακία προσπάθησε να πιέσει και να βρει το γκολ της ισοφάρισης χωρίς να το καταφέρει, με την Σουηδία να παίρνει τη μεγάλη νίκη.

MVP: Ο Κουάισον μπήκε και άλλαξε το ματς, αφού έδωσε ταχύτητα στην επίθεση της Σουηδίας και είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι. Κερδίζει στο… νήμα το βραβείο από τον εξαιρετικό Ισάκ.

Η σφυρίχτρα: Ο Ντάνιελ Ζίμπερτ καταλόγισε σωστά το πέναλτι από το οποίο προήλθε η νίκη της Σουηδίας κόντρα στην Σλοβακία. Γενικότερα είχε καλή εμφάνιση στο ματς, χωρίς το σοβαρό λάθος.

Σουηδία: Όλσεν, Λούστιγκ, Λίντελεφ, Αουγκούστινσον (88' Μπένγκτσον), Σ.Λάρσον, Έκνταλ (87' Σβένσον), Μπεργκ (63' Κουάισον), Φόρσμπεργκ (90'+3' Κραφτ), Ίσακ, Όλσον (63' Κλάεσον), Ντάνιελσον

Σλοβακία: Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (64' Χαράσλιν), Σάτκα, Ντούντα, Χροσόφσκι (84' Ντούρις), Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν (84' Χάνγκο), Χάμσικ (79' Μπένες), Κούτσκα, Μακ (76' Βάις), Κόσελνικ

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σουηδία-Σλοβακία 1-0
(76’ πέν. Φόρσμπεργκ)

Σάββατο 19/06
Ισπανία-Πολωνία (22:00)

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου
Σουηδία 4 (1-0)
Σλοβακία 3 (2-2)
Ισπανία 1 (0-0)*
Πολωνία 0 (1-2)*

*με ματς λιγότερο

Η 3η αγωνιστική

Τετάρτη 23/06
Σλοβακία-Ισπανία (19:00)
Σουηδία-Πολωνία (19:00)

Υποστήριξη: SilkTech