«Λουκέτο» στο Ελληνικό μπάσκετ - Εξαιρείται η Basket League

Δευτέρα, Νοέμβριος 2, 2020 - 1:12μμ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προχώρησε, όπως αναμενόταν, στις αναβολές όλων των διοργανώσεών της, συμπεριλαμβανομένου και του Κυπέλλου Ελλάδας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αγώνες για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών, που είχαν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο (07-08/11), αφορούν μόνο ομάδες της Basket League, πρωτάθλημα το οποίο θα συνεχιστεί κανονικά, καθώς έχει εξαιρεθεί από τα νέα μέτρα λόγω των συχνών τεστ κορωνοϊού που γίνονται.

Αυτά τα τεστ βέβαια, βγάζουν και μαζεμένα κρούσματα και ήδη δύο ομάδες από αυτές που συμμετείχαν δεν έχουν μπει ακόμα στο πρωτάθλημα, ο Προμηθέας και το Λαύριο.

Ωστόσο, η ΕΟΚ αποφάσισε να μη γίνουν ούτε αυτές οι αναμετρήσεις (Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πατρών, Λαύριο-ΑΕΚ, Ηρακλής-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Περιστέρι) εξαιτίας των μέτρων που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση προς αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του ιού COVID-19 και τα οποία θα ισχύσουν σίγουρα για ένα μήνα για όλα τα αθλήματα που φιλοξενούνται σε κλειστούς χώρους.

Από εκεί και πέρα, μέχρι και τη λήξη των μέτρων, δεν θα γίνει κανένα ματς σε Α1 Γυναικών, Α2 Ανδρών και Γυναικών, Β’ και Γ’ Εθνική Ανδρών, όπως φυσικά και του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και Γυναικών.

Η ανακοίνωση: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 2/11 με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης που δημιουργείται στον χώρο του αθλητισμού μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Με βασικό δεδομένο την απαγόρευση εισόδου στα κλειστά γυμναστήρια και συνυπολογίζοντας τον περιορισμό των μετακινήσεων αλλά και τα διαρκώς αυξανόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ομάδες, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των διοργανώσεων που τελούνται υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, πρωταθλημάτων και κυπέλλων, μέχρι την λήξη των μέτρων αυτών».

Υποστήριξη: SilkTech