Λιτοί Ολυμπιακοί Αγώνες, χωρίς μεγαλοπρέπεια

Τετάρτη, Ιούνιος 10, 2020 - 11:00μμ

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο δεν μελετά την ματαίωση της διοργάνωσης, προσανατολίζεται όμως στη διεξαγωγή απλοποιημένων Αγώνων.

Αυτό τόνισαν σήμερα (10/6) οι επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν «περισσότερες από 200» ιδέες για το πώς θα μπορούσε η διοργάνωση να γίνει πιο απλή και να μειωθούν τα κόστη. Το ποια από αυτές τελικά θα προκριθεί, θα εξαρτηθεί από την πορεία των συζητήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Οι Αγώνες δεν θα είναι μεγαλοπρεπείς, θα είναι απλοποιημένοι. Προκειμένου να απλοποιήσουμε τους Αγώνες, θα πρέπει να επανεξετάσουμε και να καταλάβουμε τις διεθνείς ομοσπονδίες, τις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τα τηλεοπτικά δίκτυα και τους συνεργάτες. Όλοι αυτοί οι εμπλεκόμενοι πρέπει να ενεργήσουν ενιαία, ώστε να διασφαλιστεί η απλοποίηση των Αγώνων» τόνισε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, Τοσίρο Μούτο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του "Τόκιο 2020", Γιοσίρο Μόρι, υπογράμμισε ότι «ο κόσμος έχει αλλάξει κοινωνικά, οικονομικά και ιατρικά, οπότε έχουμε εξηγήσει (σ.σ. στη ΔΟΕ) πώς έχουμε επανασχεδιάσει και επανατοποθετήσει τη διοργάνωση. Ποτέ δεν συζητήσαμε τη ματαίωση. Δεν είναι σωστό να συζητάμε βάσει υποθετικών σεναρίων. Η κατεύθυνση και η πολιτική μας είναι να μην σκεφτόμαστε καν τη ματαίωση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech