Λίστα Forbes: Οι δέκα αθλητές με τα περισσότερα έσοδα

Σάββατο, Μάιος 15, 2021 - 10:01πμ
Κόνορ ΜακΓκρέγκορ

Ο κορονοϊός μπορεί να ψαλίδισε τα έσοδα πολλών ομάδων, ωστόσο οι εισπράξεις των σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού παρέμειναν σε τρομερά επίπεδα. Αυτό φαίνεται από την ανανεωμένη λίστα του "Forbes".

Είναι χαρακτηριστικό οι τέσσερις πρώτοι της λίστας προσθέτουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Μεγάλο ρόλο στα έσοδά τους παίζουν οι διαφημίσεις στις οποίες πρωταγωνιστούν, αλλά και οι επενδύσεις που έχουν κάνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αθλητής που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ μπορεί να μην περνά την καλύτερη περίοδό του στο οκτάγωνο, αλλά τα λεφτά που βγάζει έξω από αυτό είναι εξωφρενικά. Ο Ιρλανδός βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 180 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία τα 158 προέρχονται από τις εξωαγωνιστικές του δραστηριότητες με το δικό του ουίσκι να αποτελεί τη Νο1 πηγή εσόδων για εκείνον.

Δεύτερος είναι ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος σε σχέση με την περσινή λίστα ξεπέρασε τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τους δυο τους πλέον τους χωρίζουν δέκα εκατομμύρια δολάρια με τον Αργεντινό να προσθέτει στον λογαριασμό του 130 εκατομμύρια και τον Πορτογάλο 120 εκατομμύρια δολάρια. Την τετράδα συμπληρώνει ο Ντακ Πρέσκοτ ο οποίος προσθέτει στο εισόδημά του περίπου 107,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας συναντάμε τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Νεϊμάρ, Φέντερερ, Χάμιλτον, Μπρέιντι και Ντουράντ.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

1. Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (MMA) - 180 εκατομμύρια δολάρια

2. Λιονέλ Μέσι (Ποδόσφαιρο) -130 εκατομμύρια δολάρια

3. Κριστιάνο Ρονάλντο (Ποδόσφαιρο) - 120 εκατομμύρια δολάρια

4. Ντακ Πρέσκοτ (NFL) - 107,5 εκατομμύρια δολάρια

5. ΛεΜπρόν Τζέιμς (Μπάσκετ) - 96,5 εκατομμύρια δολάρια

6. Νεϊμάρ (Ποδόσφαιρο) - 95 εκατομμύρια δολάρια

7. Ρότζερ Φέντερερ (Τένις) - 90 εκατομμύρια δολάρια

8. Λιούις Χάμιλτον (Φόρμουλα 1) - 82 εκατομμύρια δολάρια

9. Τομ Μπρέιντι (NFL) - 76 εκατομμύρια δολάρια

10. Κέβιν Ντουράντ (Μπάσκετ) - 75 εκατομμύρια δολάρια

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech