Λιόλιος για την Εθνική μπάσκετ: "Δημιουργήσαμε τις συνθήκες για να έρθουν όλοι"

Σάββατο, Αύγουστος 6, 2022 - 4:51μμ
Ο Βαγγέλης Λιόλιος

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, στις δηλώσεις του στη Media Day της Εθνικής ανέφερε ότι η διοίκηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει την "επίσημη αγαπημένη" στο έργο της για το EuroBasket 2022, ενώ τόνισε ότι η δημιουργία ενός πολύ καλού κλίματος έκανε τους Έλληνες παίκτες να δώσουν το "παρών" στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Λιόλιος: "Είναι η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο τουρνουά. Θα προσπαθήσουμε ως διοίκηση να υποστηρίξουμε την ομάδα, να εργαστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα'.

Για τους στόχους της ομάδας: "Ξεκινάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Το βασικό είναι να είμαστε υγιείς όλοι για να πάμε καλά. Πάμε παιχνίδι - παιχνίδι για να δέσει ομάδα και να μπορέσει να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις".

Για το αν η ομάδα μπορεί να πετύχει μια διάκριση στο Eurobasket: "Λέμε παιχνίδι με παιχνίδι. Παίζουν ομάδες που έχουν πολύ υψηλό επίπεδο παικτών και μακρά παράδοση σε επιτυχίες. Εμείς έχουμε πολύ καιρό να πετύχουμε μια διάκριση. Είμαστε συνειδητοποιημένοι και πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Όποιος λέει πολλές κουβέντες κάνει λάθος. Εμείς ως διοίκηση είμαστε δίπλα για να βοηθήσουμε την ομάδα. Βλέποντας και κάνοντας".

Για το ρόλο της διοίκησης στο χτίσιμο της Εθνικής: "Δεν έκανε τίποτα ιδιαίτερο και η διοίκηση. Το ήθελαν οι ίδιοι οι παίκτες. Εμείς δημιουργήσαμε τις συνθήκες για να έρθουν εδώ. Δεν έγινε κάτι σημαντικό από μένα και τη διοίκηση. Ο Νίκος Ζήσης και ο Δήμος Ντικούδης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Δημιουργήθηκε ένα πολύ καλό κλίμα και όλοι ήθελαν να είναι εδώ".

Για την προσέλευση του κόσμου στο φιλικό με την Ισπανία: "Πωλούνται ακόμα εισιτήρια. Υπάρχει μεγάλη προπώληση. Θεωρώ ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Δίνουμε φιλικό απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα. Είναι μια μακρά περίοδος που ξεκινάει μαζί με τα προκριματικά. Περιμένουμε έναν υπέροχο Σεπτέμβρη στα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας. Ελπίζω να είμαστε υγιείς και από εκεί και πέρα να δώσει ο Θεός να πάνε όλα καλά".

Υποστήριξη: SilkTech