Λίγα λόγια για τον Γιώργο Αντύπα

Δευτέρα, Ιούνιος 6, 2022 - 9:00πμ

Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τον  θάνατο του πρωτεργάτη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού της Πόλης μας Γιώργου Αντύπα του αποκαλούμενου και φτεροπόδαρου δρομέα.

Ο Αντύπας ήταν οραματιστής και για την Πάτρα είναι ότι ήταν ο Μπαρτζάκης για την Αθήνα και τον Πειραιά.

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τον τιμήσει κανείς, τρέχοντας στον ημιμαραθώνιο δρόμο "Φάνης Τσιμιγκάτος" στις 15 Οκτωβρίου, αγώνας που στο παρελθόν γιγαντώθηκε χάρη στον Γιώργο Αντύπα.

Πρώτος λόγος:  Ήταν αυτός που έκανε την Πάτρα την πρώτη πόλη που διοργάνωσε Μαραθώνιο Δρόμο από την Καλόγρια στην Πάτρα με διεθνείς για την εποχή του συμμετοχές. Ο οποίος δυστυχώς δεν γίνεται σήμερα.

Δεύτερος λόγος: Δικό του έργο σαν πρόεδρος του ΣΔΥΠ ο ημιμαραθώνιος δρόμος Αλισσός -Πάτρα που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

Τρίτος λόγος: Αυτός καθιέρωσε τους πρώτους αγώνες του βουνού και την διαδρομή 23 χιλ από την μονή Γεροκομίου στο καταφύγιο του Παναχαικού όρους σε συνεργασία με τον τότε ΟΝΑΠ.

Τέταρτος λόγος: Αυτός οραματίσθηκε το πέρασμα της γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου όταν αυτή ήταν υπό κατασκευή και τον έκανε πράξη με το ΠΕΑΚ και τον ΟΝΑΠ.

Πέμπτος λόγος: Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργάνωνε τον γύρο της Πάτρας του οποίου ο Αντύπα δρόμος είναι η εξέλιξη του με το σύνθημα τρέχω για την Πάτρα.

Έκτος λόγος: Ο Αντύπας πάλεψε μέσα από τις αθλητικές του δράσεις μεταφέροντας την δάδα των Ολυμπιακών αγώνων για την Ειρήνη.

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα λόγος , ίσως ο σπουδαιότερος από όλους, όταν ο σοφός Δάσκαλος ρωτήθηκε από τον μαθητή του να του δείξει το  δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει στη ζωή, ο Δάσκαλος του απάντησε ότι  " Ο Δρόμος Βρίσκεται στα πόδια σου...." δηλαδή και στα δικά μας πόδια.

* Του Κίμωνα Αποστολόπουλου, συντονιστή της Λέσχης "Φαέθων"

Υποστήριξη: SilkTech