Λευτέρης Πετρούνιας: «Να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μόνο αν υπάρχει ασφάλεια»

Πέμπτη, Μάρτιος 19, 2020 - 2:52μμ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αναφέρθηκε στον κορωνοϊό, ενώ ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκυο, μόνο αν υπάρχει ασφάλεια.

Ο ολυμπιονίκης κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ένα σκηνικό που βίωσε στο Αζερμπαϊτζάν, όπου είχε βρεθεί για να συμμετάσχει σε αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Φτάσαμε στο Αζερμπαϊτζάν, ήμουν σε πολύ καλή φόρμα, έγινε ο αγώνας και προκρίθηκα στον τελικό με την πρώτη καλύτερη βαθμολογία προκρίθηκα στον τελικό. Παρασκευή βράδυ στις 22:30, δηλαδή ούτε 12 ώρες πριν τον τελικό, μας είπαν ότι έπρεπε να φύγουμε κακήν κακώς.

Αρχίσαμε να ψάχνουμε εισιτήρια και σταθήκαμε τυχερή γιατί δυο τρεις πτήσεις αργότερα σταμάτησαν να πετούν αεροπλάνα από το Αζερμπαϊτζάν και κάποιοι αθλητές έμειναν εκεί. Δεν είχαν τρόπο να γυρίσουν».

Όσο για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Λευτέρης Πετρούνιας σχολίασε: «Είναι κάτι που βασανίζει τα μυαλά όλων των αθλητών παγκοσμίως καθώς είναι ο απώτερος σκοπός και στόχος όλης της τετραετίας. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι πως θα γίνουν. Σίγουρα υπάρχει πολύ πράγμα από πίσω και θα κάνουν τα πάντα να το κρατήσουν αυτό.

Προέχει όμως η υγεία των αθλητών και ως τώρα, αυτό που γνωρίζουμε είναι πως μας έδιωξαν από το Αζερμπαϊτζάν και ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα ήταν στο τέλος Μαϊου. Θέλω πολύ να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μόνο αν υπάρξει ασφάλεια».

Υποστήριξη: SilkTech