Λεουτσάκος: «Είμαστε έτοιμοι για σέντρα στις 15 Σεπτεμβρίου, αρκεί...»

Τρίτη, Σεπτέμβριος 3, 2019 - 2:50μμ

Για τα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στον «Super FM 89,6». Όπου ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής τόνισε πως οι ομάδες είναι έτοιμες για τη σέντρα στις 15 Σεπτεμβρίου, αρκεί βέβαια να ισχύσουν τα συμφωνηθέντα με τα τηλεοπτικά.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

«Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Θεωρώ ότι θα είναι ανταγωνιστικό, ότι θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Έχει πολύ καλές ομάδες. Σε αυτό βοηθούν και οι τρεις ομάδες που έπεσαν από τη Σούπερ Λιγκ. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε την καινούρια κατηγορία και ν’ ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις σα διοργανώτρια».

-Για το αν θα υπάρξει δεδομένα σέντρα στις 15/9:

«Εμείς στο τελευταίο συμβούλιο αυτή την απόφαση πήραμε, ότι 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε. Εμείς έχουμε προσύμφωνο και συμβόλαιο οι ομάδες με το κρατικό κανάλι. Ανάλογη κίνηση, που έγινε με τη Σούπερ Λιγκ 1, θεωρούμε ότι θα γίνει και με μας. Δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, εμείς είμαστε πανέτοιμοι. Όταν έγινε η αναδιάρθρωση, ό,τι μας ζητήθηκε, έχει γίνει. Έχει οριστεί καινούρια επαγγελματική κατηγορία, οι ομάδες είναι έτοιμες, τα πάντα. Είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε στην ημερομηνία που λέμε. Περιμένουμε την ΕΡΤ η οποία έχει την υποχρέωση να δείξει κάποιους αγώνες. Από εκεί και πέρα… εμείς αναμένουμε».

- Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ΠΑΕ:

«Το κράτος έχει συνέχεια. Κάναμε ραντεβού με τον κ. Δρόσο -δεν κάναμε με το γραφείο του πρωθυπουργού- και παρόντες ήταν κάποιες ομάδες, εκπρόσωποι, όπως οι ΠΑΕ Χανιά, Εργοτέλης, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης, που είναι και στο συμβόλαιο από τη Σούπερ Λιγκ. Μας έγινε μια πρόταση ότι θα γίνει μείωση 60% σε μας και 35% στη Σούπερ Λιγκ 1. Δε δεχτήκαμε και στείλαμε μια επιστολή να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Μετά ήρθε μια επιστολή από την ΕΡΤ η οποία μας έλεγε, πείτε μας εσείς τι μείωση θέλετε. Εμείς είπαμε ότι για να βοηθήσουμε και για το καλό του ποδοσφαίρου ας γίνει αυτό που έγινε και στη Σούπερ Λιγκ 1. Τότε είναι σύμφωνη και η Σούπερ Λιγκ 2 για να προχωρήσει το πρωτάθλημά της και αναμένουμε».

Υποστήριξη: SilkTech