Λεωνίδας Κασελάκης: "Να είμαστε δυνατοί στο μυαλό"

Παρασκευή, Νοέμβριος 9, 2018 - 10:02μμ

O Προμηθέας Πάτρας θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (15:45) το Ρέθυμνο Cretan Kings στο κλειστό γυμναστήριο "Μελίνα Μερκούρη", στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Betshop Basket League. Ο 28χρονος φόργουορντ της πατρινής ομάδας Λεωνίδας Κασελάκης, στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ στο Διαδίκτυο (www.esake.gr) τόνισε:

«Παίζουμε με μια ομάδα που ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στο πρωτάθλημα και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο περιμένουμε ότι ο αντίπαλός μας θα παίξει πολύ δυνατά, επιδιώκοντας να φτάσει κόντρα σε εμάς στο πρώτο του ροζ φ.α. στην Betshop Basket League.

Το Ρέθυμνο προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ του, στοιχείο που το κάνει πολύ επικίνδυνο, οπότε εμείς θα πρέπει να εστιάσουμε στο παιχνίδι μας πειθαρχημένα σε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και έχοντας υπομονή και στα 40΄ του αγώνα. Το κλειδί για τη νίκη θα είναι η διάρκεια, δηλαδή όχι μόνο το πως θα μπούμε στο παρκέ, αλλά και το πώς θα τελειώσουμε τον αγώνα.

Προερχόμαστε από μια σκληρή ήττα στην Ευρώπη, μετά από δύσκολα ταξίδια και δύσκολες πτήσεις, όμως, όπως έχω ξαναπεί, η κούραση ξεκινάει πάντα από το μυαλό. Εμείς οφείλουμε να είμαστε δυνατοί στο μυαλό, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι και σωματικά.

Είναι ένα παιχνίδι που απαιτεί πολύ ιδρώτα και συγκέντρωση. Το κορμί μας θα πρέπει να είναι μέσα σε κάθε φάση. Πρέπει να κυνηγήσουμε κάθε μπάλα, κάθε ριμπάουντ. Πιστεύω ότι έχουμε το ταλέντο που απαιτείται και ότι μέσα από την άμυνά μας θα έρθουν όλα τα υπόλοιπα.

Οι απουσίες των Λάνγκστον (σ. Χολ) και Οκτάβιους (σ. Έλλις) είναι πολύ σημαντικές, καθώς πρόκειται για δυο βασικούς μας παίκτες, όμως όλα τα παιδιά θα δώσουμε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε τα κενά τους και να κερδίσουμε το παιχνίδι και γι’ αυτούς. Γι’ αυτό, άλλωστε, έχουμε μεγάλο ρόστερ. Όλοι οι παίκτες, έχουν την εμπιστοσύνη του προπονητή. Πάμε δυνατά για το θετικό αποτέλεσμα».

Υποστήριξη: SilkTech