Λαμπρόπουλος: «Υπό έλεγχο στη Γερμανία, αλλά χρειάζεται προσοχή»

Δευτέρα, Μάρτιος 23, 2020 - 4:52μμ

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν κάνει εξαιρέσεις. Και παρότι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, που αγωνίζεται στην Μπόχουμ, δεν έχει βιώσει τις συνέπειές της στην έκταση που αυτό συμβαίνει στην Ιταλία ή την Ισπανία, τονίζει πως χρειάζεται προσοχή από όλους.

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στο πώς ζει την περίεργη καθημερινότητα των περιορισμών, αλλά και στην απόφασή του να ξενιτευτεί.

Αναλυτικά, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

-το πώς είναι τα πράγματα στην Γερμανία με τον κορωνοϊό: «Εδώ είναι λίγο πιο χαλαρά και υπό έλεγχο τα πράγματα ακόμη, αλλά αποφεύγουμε να βγαίνουμε από το σπίτι. Σίγουρα εδώ υπάρχει καλή ιατρική περίθαλψη, αλλά αν υπάρξει μεγάλο κύμα ασθενών θα είναι δύσκολα και στη Γερμανία. Βλέπουμε τι γίνεται στην Ιταλία. Αν αρρωστήσει το 60% του πληθυσμού, πώς να χωρέσουν στα νοσοκομεία».

-την καθημερινότητά του: «Μόνο τις απαραίτητες εξόδους κάνουμε για σούπερ μάρκετ. Προσέχουμε για μας και για τους άλλους. Μπορεί μην εμφανίσει κάποιος συμπτώματα και άθελά σου να του δημιουργήσεις πρόβλημα. Μπορείς να γίνει δολοφόνος, σε εισαγωγικά».

-την καθυστερημένη αναστολή της δράσης στη Γερμανία: «Κάναμε προπονήσεις μέχρι την Παρασκευή, γιατί περιμέναμε να παίξουμε κεκλεισμένων των θυρών, αλλά μετά από κάποια κρούσματα αποφασίστηκε η αναβολή. Αν δεν έχει μεγάλη έξαρση στη Γερμανία, μπορεί να προσπαθήσουν να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 2-3 Απριλίου».

-την απόφασή του να φύγει για το εξωτερικό: «Ήθελα χρόνια να παίξω στο εξωτερικό, αλλά είχα και κάποιους τραυματισμούς που δεν μου το επέτρεψαν νωρίτερα. Είναι κάτι που αξίζει να το ζήσεις και πρέπει να το δεις».

-τη μετακόμιση από τη Λα Κορούνια στην Μπόχουμ: «Είχα γεμάτο πρώτο εξάμηνο στη Λα Κορούνια, αλλά όταν ήρθε ο νέος προπονητής εγώ ήθελα να παίζω σταθερά και να έχω την προοπτική της Εθνικής. Έτσι του μετέφερα την πρόταση της Μπόχουμ και βρήκαμε μια λύση για αυτούς τους έξι μήνες, γιατί και η Λα Κορούνια δεν ήθελε να με αφήσει».

-τη διαφορά Γερμανίας από Ισπανία: «Οι προπονήσεις στη Γερμανία είναι πολύ πιο δυνατές. Η Bundesliga 2 είναι πιο κοντά στα χαρακτηριστικά μου. Στην Ισπανία έχουν περισσότερη τεχνική και τακτική».

-το μέλλον του: «Δεν υπάρχει κάποια οψιόν. Θα δούμε τι θα γίνει, θα δείξει το μέλλον».

-το αν έχει επαφές με Έλληνες παίκτες: «Μιλάω με αρκετά παιδιά. Είναι δύσκολη η καθημερινότητα, γιατί αν έχεις συνηθίσει να είσαι έξω και να προπονείσαι, πρέπει να προσαρμοστείς στις συνθήκες. Για όλους είναι δύσκολο».

-το πόσο δύσκολη θα είναι η επιστροφή στη δράση μετά από μεγάλη διακοπή: «Αν διαρκέσει αρκετό καιρό αυτό, όλες οι ομάδες θα χρειαστούν μια μίνι προετοιμασία. Στο σπίτι μπορείς να γυμναστείς, αλλά απλά για να συντηρείσαι σε μια καλή κατάσταση».

Υποστήριξη: SilkTech