Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» για την οπαδική βία

Τρίτη, Δεκέμβριος 19, 2023 - 12:01πμ
Να απαλλάξουμε τον ελληνικό αθλητισμό από αυτή τη γάγγραινα

Ο Προϋπολογισμός του 2024, η οπαδική βία και η επενδυτική βαθμίδα είναι τα θέματα που κυριαρχούν στην καθιερωμένη ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook, μέσω της οποίας κάνει κάθε Κυριακή την ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

Στην αρχή της ανάρτησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει πως αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 αλλά αφήνοντας για τη συνέχεια την αναλυτική του αναφορά στο θέμα, ξεκινά με τις ανακοινώσεις που έγιναν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Σήμερα, η ανασκόπηση αυτή συμπίπτει με την ολοκλήρωση της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024. Πρόκειται για τον δημοσιονομικό χάρτη του επόμενου έτους που φέρει πλέον -έπειτα από 14 χρόνια- τη σφραγίδα της επενδυτικής βαθμίδας, ένα επίτευγμα πολλαπλώς ωφέλιμο για την οικονομία και την κοινωνία.

Θα σας πω περισσότερα για τον προϋπολογισμό στο τέλος της ανάρτησης, ώστε να σας αφήσω με μία νότα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα. Επιτρέψτε μου όμως να ξεκινήσω με την οπαδική βία. Την προηγούμενη Κυριακή σας είχα πει ότι θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις, και έτσι κι έγινε. H δέσμη των πρόσθετων δράσεων που ανακοινώσαμε στοχεύουν στον πυρήνα του προβλήματος. Στοχεύουν στο να απαλλάξουμε τον ελληνικό αθλητισμό από αυτή τη γάγγραινα, από τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και τη θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας. Ορισμένοι από όσους διαβάζετε αυτές τις γραμμές -ειδικά όσοι φίλαθλοι έχουν αγοράσει εισιτήρια διαρκείας- ίσως αμφιβάλλετε. Θέλω να ξέρετε ότι κατανοώ τον θυμό και τη δυσπιστία σας. Αλλά θέλω και να σας διαβεβαιώσω ότι όσο δύσκολο κι αν φαίνεται το εγχείρημα, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μπει τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο χιλιάδες φίλαθλοι να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών που άλλοτε στοχοποιούν πολίτες και άλλοτε αστυνομικούς.

Αποδίδουμε πολύ μεγάλη έμφαση στον ρόλο της Δικαιοσύνης και στην ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο αυτό. Ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι".

Υποστήριξη: SilkTech