Κυριακίδης: «Περήφανος που είμαι κομμάτι μιας ομάδας που ακουμπά τρεις αιώνες ζωής»

Πέμπτη, Ιανουάριος 10, 2019 - 8:31πμ

Με αφορμή την σπουδαία επιτυχία της Παναχαϊκής με τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 2-1, ο άμεσος συνεργάτης του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, Ηλίας Κυριακίδης φιλοξενήθηκε στον ραδιοφωνικό «αέρα» του ΣΠΟΡ FM 94,6.

 Ο Ηλίας Κυριακίδης μίλησε στον Βασίλη Σαμπράκο και τον Μιχάλη Τσόχο και με κάθε τρόπο εξήγησε πως ο στόχος όλων όσοι εμπλέκονται με το ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι να βγαίνει προς τα έξω η δουλειά που γίνεται και αφορά το ποδόσφαιρο και όχι το παρασκήνιο.

Παρακάτω κάποια χαρακτηριστικά σημεία από τα όσα δήλωσε το μέλος του προπονητικού επιτελείου της Παναχαϊκής:

«Για εμάς τα πάντα είναι εκπαίδευση. Ακόμα και τα παιδιά που δίνουν την μπάλα εάν εκπαιδευτούν με σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία και γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής ή έστω απλοί φίλαθλοι θα καταλαβαίνουν με τι να χαίρονται ή με τι να στεναχωριούνται και τι να επικροτούν παρακολουθώντας από την κερκίδα.

Εμείς συνεχίζουμε να προπονούμε και να εκπαιδεύουμε τους ποδοσφαιριστές μας ασχολούμενοι μόνο με ποδόσφαιρο. Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε χθες για ακόμα μία φορά ήταν φανταστική και αυτό γίνεται σε όλα τα παιχνίδια μας, είτε είναι στην Πάτρα, είτε εκτός.

Η παρουσία του κόσμου και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες μας νομίζω βροντοφώναξαν στους ανθρώπους που είτε έμειναν, είτε έφυγαν ότι θέλουμε να μας πιστέψουν και όχι να μας στηρίξουν. Δεν καταρρέουμε, αγωνιστικά είμαστε μία χαρά, πίστη θέλουμε.

Μπορεί οι άνθρωποι που αποχώρησαν να μην μπορούσαν να ανταποκριθούν άλλο οικονομικά. Εμείς δεν θα κρίνουμε τι κάνει ο καθένας. Ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και είναι πολύ όμορφο γιατί έχει έρθει κοντά με το προπονητικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές.

Μετά το χθεσινό, μεγαλώσαμε εμείς ως προπονητές, αλλά και οι παίκτες μας, ως ποδοσφαιριστές. Αυτό έγινε γιατί κερδίσαμε τον ΠΑΟΚ ο οποίος ήταν αήττητος, ήταν πλήρης και παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση.

Αλλά για εμάς, μεγαλύτερη νίκη από τη χθεσινή ήταν κάτι άλλο. Ένα σχόλιο ενός πατέρα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που είπε πως ο γιος του αύριο το πρωί, θα πάει στο σχολείο του στην Αθήνα περήφανος και με το κασκόλ της Παναχαϊκής. Έτσι δημιουργούμε νέες γενιές φιλάθλων».

Παράλληλα, ο Ηλίας Κυριακίδης αφού ρωτήθηκε, τοποθετήθηκε επί προσωπικού και χαρακτηριστικά είπε:

«Γέμισα πολύ σαν άνθρωπος όταν επέστρεψα στον Ιωνικό, που ήταν η ομάδα από όπου ξεκίνησα. Στόχος ζωής για εμένα είναι μέσα από το ποδόσφαιρο να βοηθήσω όλα τα παιδιά με τα οποία είμαι κοντά σε ηλικία.

Μιλάμε την ίδια γλώσσα, ακούω τους προβληματισμούς τους, μπορώ να τους πω απόψεις για παίκτες που είναι ενεργοί και όχι περασμένων δεκαετιών και είναι αντίπαλοί τους. Πολλές φορές, επειδή όπως προανέφερα είμαστε κοντά ηλικιακά, όταν σε κάποιες προπονήσεις αγωνίζομαι μαζί τους και τους κερδίζω με σέβονται περισσότερο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η πρώτη μου ομάδα ως προπονητής είναι η Παναχαϊκή. Είμαι περήφανος γιατί και εμείς γινόμαστε κομμάτι μίας ιστορίας που ακουμπάει τρεις αιώνες ζωής».

Υποστήριξη: SilkTech