Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σενάριο για μετακίνηση της διοργάνωσης στο Κατάρ

Τρίτη, Δεκέμβριος 7, 2021 - 9:05πμ
Κύπελλο Εθνών Αφρικής

Στις 9 Ιανουαρίου πρόκειται να γίνει η σέντρα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, το οποίο θα διεξαχθεί στο Καμερούν. Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν πως η χώρα ενδέχεται και να μην είναι έτοιμη να φιλοξενήσει το τουρνουά.


Κάτι τέτοιο επιβεβαίωσε το πρώην μέλος της αφρικανικής ομοσπονδίας της Αφρικής, Αμπντέλ Μονεΐμ Χουσεΐν, σε αιγυπτιακό κανάλι: "Η επιτροπή που μετέβη στο Καμερούν διαπίστωσε ότι η οργανωτική επιτροπή χάνει χρόνο. Η FIFA έχει ανοίξει γραφείο και προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα".
Ο Αμπντέλ Μονεΐμ Χουσεΐν συμπλήρωσε επίσης: "Όταν το Καμερούν πήρε την διοργάνωση ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν 16 όχι 24". Μάλιστα, ακόμη υπάρχουν και τα σενάρια για αναβολή της διοργάνωσης, ειδικά μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης όμικρον. Ο πρόεδρος της CAF, ωστόσο, ήταν καθησυχαστικός γι' αυτό το ενδεχόμενο.
Πάντως ορατό είναι ακόμη και η μετακίνηση του τουρνουά στο Κατάρ, το οποίος αυτή την στιγμή διοργανώνει και το Arab Cup, μία πρόβα τζενεράλε για το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Όλα είναι πιθανά. Μόνο η FIFA μπορεί να εγκρίνει την μετεγκατάσταση του τουρνουά σε άλλη ήπειρο"

Δημοσίευματα αναφέρουν πως η CAF δεν είναι αντίθετη σε αυτή την ιδέα, ενώ αναφέρουν πως η διοργάνωση μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα ακόμη και στις 4 Ιανουρίου.

Υποστήριξη: SilkTech