Κύπελλο Ελλάδας: Η φιλοζωική προέκταση του Final 8 και οι δράσεις ενάντια στην έμφυλη βία

Παρασκευή, Μάρτιος 1, 2024 - 10:06πμ
Η ΕΟΚ και το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ ευαισθητοποίησαν το φίλαθλο κοινό και πέρασαν ένα πολύ όμορφο μήνυμα με κοινωνικές προεκτάσεις

Το Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ και η ΕΟΚ έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους αφενός με δράσεις για τα αδέσποτα ζώα του Ηρακλείου Κρήτης και αφετέρου με την επίσκεψη των αθλητών των ομάδων που έφτασαν στα ημιτελικά του Final Eight στο Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, Νίκο Νικολόπουλο, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Λάμπρο Τάκη, βρέθηκαν στο συντονιστικό κέντρο των συνδέσμου και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους για την πάταξη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Οι κοινωνικές προεκτάσεις του Final Eight έφτασαν και στο Φιλοζωικό Σωματείο "Σείριος" με αφορμή την ημέρα υιοθεσίας αδέσποτων ζώων το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου. Οι αθλητές όλων των ομάδων - ανδρών και γυναικών - έδωσαν το "παρών" και απόλαυσαν την παρουσία των αδέσποτων κατοικιδίων, περνώντας, παράλληλα, μήνυμα για υιοθεσία στο πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στο σημείο.

Μάλιστα το ποσό των 1.000 ευρώ από τα έσοδα της Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ διατέθηκε για την υποστήριξη της φιλοζωικής δράσης του Σείριου, ενώ αφού δεν προέκυψε νικητής από τον διαγωνισμό τρίποντου στον τελικό των ανδρών, το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ διατέθηκε για την ανέγερση του πρώτου ξενώνα στην Κρήτη για παιδιά, ηλικίας έως 6 ετών, υπό την επωνυμία “Σπίτι των Αγγέλων’’, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποπεράτωσης του έργου.

Υποστήριξη: SilkTech