Κύπελλο: ΑΕΚ και Ολυμπιακός για τον πρώτο τίτλο της σεζόν

Σάββατο, Φεβρουάριος 17, 2018 - 3:57πμ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ διεκδικούν (17:15) στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο κλειστό Δύο Αοράκια τον πρώτο εγχώριο τίτλο της φετινής σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας. Οι δύο αντίπαλοι έχουν ισχυρό κίνητρο για την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν για τελευταία φορά σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας το 2011. Η τελευταία συμμετοχή σε τελικό και κατάκτηση τίτλου για την Ένωση σημειώθηκε το 2001, πριν από  17 χρόνια.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για το μεγάλο παιχνίδι:

Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής Ολυμπιακού): «Εύχομαι ο τελικός να είναι ένα ωραίο παιχνίδι που θα απολαύσουν όλοι, τόσο τα παιδιά στο γήπεδο όσο και οι τηλεθεατές. Είναι σημαντικός για μας αυτός ο τίτλος, είμαστε συγκεντρωμένοι, σε καλή κατάσταση και περιμένουμε να είμαστε πιστοί στο πλάνο μας σε άμυνα κι επίθεση και να παλέψουμε για κάθε μπάλα».

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός Ολυμπιακού): «Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος. Θα δούμε μετά το ματς αν έχει επηρεάσει η ήττα μας στο πρωτάθλημα. Αν σε έχει κερδίσει κάποιος μια φορά, δεν θες να σε κερδίσει και δεύτερη».

Ντράγκαν Σάκοτα (προπονητής ΑΕΚ): «Χαιρόμαστε που είμαστε σε έναν τελικό. Το περιμέναμε αρκετά χρόνια. Όλες οι χώρες παίζουν Κύπελλα, όλα τα μάτια είναι εκεί. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν βρισκόμαστε τόσο συχνά στον τελικό. Θα θέλαμε να δώσουμε μια χαρά με ένα Κύπελλο στον πρόεδρό μας. Αύριο θα ήταν το τέλειο, αλλά αν δεν το καταφέρουμε θα συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Ντούσαν Σάκοτα (αρχηγός ΑΕΚ): «Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που είμαστε εδώ. Η ΑΕΚ είχε πολλά χρόνια να δει τελικό και θέλουμε να το χαρούμε. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να περάσει μια ομάδα στον τελικό έχοντας κερδίσει Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Εμείς το κάναμε αυτό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Δεν είναι κριτήριο το ματς του πρωταθλήματος. Τα ξεχνάμε αυτά, αύριο είναι ο τελικός».

Υποστήριξη: SilkTech