Κρούσμα κορωνοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Ξάνθης - Σε καραντίνα η ομάδα

Σάββατο, Ιούλιος 4, 2020 - 12:45μμ

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επιστήμονες για τις συρροές κρουσμάτων κορωνοϊού που δεν λένε να κοπάσουν στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην Ξάνθη, όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη τοπική επιδημία στη χώρα. Ακόμη 7 νέα κρούσματα προστέθηκαν χθες, Παρασκευή, στον μακρύ πλέον κατάλογο των νέων περιστατικών στην περιοχή, παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Από τον κορωνοϊό δεν γλίτωσε παίκτης από την ομάδα της Ξάνθης, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ρουτίνας. Αν και ο πρώτος έλεγχος στους υπόλοιπους συναθλητές του βγήκε αρνητικός, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από τη Θεσσαλονίκη μετέβη στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα στη Νέα Αγχίαλο και υπέβαλλε σε μοριακό έλεγχο όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος (αθλητές, προπονητές, συνοδούς) το βράδυ της Παρασκευής 3/7.

Σε καραντίνα η ομάδα της Ξάνθης

Όταν οι άνθρωποι της ομάδας το πληροφορήθηκαν, επικοινώνησαν με την αποστολή ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να μεταβεί για νέες εξετάσεις στο ξενοδοχείο, όπου η ομάδα θα παραμείνει σε καραντίνα τουλάχιστον ως την Κυριακή. Όπως είναι φυσικό, ο αγώνας πρόκειται να αναβληθεί και προς τούτο μένει η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής.

Εφόσον η ομάδα κάνει νέα τεστ τα αποτελέσματα θα βγουν αύριο, ενώ την Κυριακή η αποστολή πρόκειται να υποβληθεί σε νέες δοκιμές. Αν όλα τα τεστ είναι αρνητικά, η συνάντηση της Λαμίας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Αν όμως όχι, τότε σύμπασα η ομάδα θα τεθεί σε πενθήμερη καραντίνα.

Οριστική αναβολή στο Λαμία-Ξάνθη

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης Λαμία-Ξάνθη, που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ.

Αιτία είναι η ύπαρξη κρούσματος Covid-19 στην αποστολή της ακριτικής ομάδας, η οποία έχει καταλύσει σε περιοχή της Μαγνησίας ενόψει του παιχνιδιού. Η συνάντηση ορίστηκε για την προσεχή Δευτέρα (6/7, 19:30), υπό την προϋπόθεση ότι οι αποψινοί (3/7) και οι έλεγχοι της Κυριακής (5/7) θα δώσουν αρνητικά αποτελέσματα για το σύνολο των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης.

Η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας των Play Out της Super League, ορίζεται για τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και ώρα 19:30, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Ξάνθη.

Βάσει του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020, του οποίου η απαρέγκλιτη τήρηση από όλους αποτελεί βασικό πυλώνα της διοργάνωσης των αγώνων, έγινε άμεση απομόνωση του κρούσματος και ενημερώθηκε επίσης άμεσα η Γ.Γ.Α. και ο ΕΟΔΥ.

Επιπροσθέτως, έγινε άμεση απομόνωση ("καραντίνα") για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε επαφές) σε προκαθορισμένο, από την ΠΑΕ, χώρο (ξενοδοχείο), όπως ακριβώς ορίζει το Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Super League 1 από 30/6/2020.

Ήδη σήμερα το βράδυ πραγματοποιούνται άμεσα όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, οι οποίοι θα επαναληφθούν εντός 48 ωρών την Κυριακή, όπως ακριβώς προβλέπεται στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων.

Στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των δύο ελέγχων είναι αρνητικά για το σύνολο των ποδοσφαιριστών, ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί, σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτά, Συντονιστή Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ.

Πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας όλων των εμπλεκομένων».

 

Υποστήριξη: SilkTech