Κροατία – Τσεχία 1-1, δίκαιη μοιρασιά στη Γλασκόβη (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Ιούνιος 18, 2021 - 9:37μμ
Τα μοιράστηκαν όλα
Ο Σικ συνέχισε να σκοράρει και να οδηγεί την Τσεχία στην κορυφή του γκρουπ, αλλά ο Πέρισιτς εμφανίστηκε για τους Κροάτες και με δικό του γκολ άφησε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση, δίνοντας τον πρώτο βαθμό στους Κροάτες (1-1).
Ήταν ματς χωρίς επιστροφή. Μπορεί το νέο φορμάτ να δίνει ελπίδες πρόκρισης ακόμη και με 0 βαθμούς βαδίζοντας προς την 3η αγωνιστική, όμως, η φιναλίστ του περασμένου Παγκοσμίου Κυπέλλου δεν είχε σκοπό να το διακινδυνέψει. Η Κροατία έπαιζε με την «πλάτη» στον τοίχο κόντρα στους Τσέχους και χρειάστηκε τη συνδρομή του… παλιού, αλλά πιστού στις εξαιρετικές εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις, Ίβαν Πέρισιτς, ο οποίος ισοφάρισε με υπέροχο γκολ την ομάδα του ασταμάτητου Πάτρικ Σικ (3 γκολ σε 2 ματς, πρώτος σκόρερ του Euro) και άφησε ορθάνοιχτα τα σενάρια πρόκρισης ενόψει φινάλε (1-1).

Σε ένα μοιρασμένο ματς στη Γλασκώβη και το «Χάμπντεν Παρκ», οι Τσέχοι ήταν πιο απειλητικοί και «δεμένοι» στο μεγαλύτερο διάστημα τους ματς, αλλά το σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς «χτυπούσε» στις στιγμές, με όπλο την εμπειρία και την ποιότητα των μονάδων της.

Το πρώτο 20λεπτο ανήκε στους Τσέχους, που απείλησαν νωρίς με την κεφαλιά του Σούτσεκ στο 4’ και είχαν συνεχείς προωθήσεις στην περιοχή κι από τις δύο πλευρές, κυρίως από τα αριστερα με τον Γιάνκτο.

Για να ανοίξει το σκορ, όμως, χρειάστηκε η απροσεξία του Ντέγιαν Λόβρεν σε διεκδίκηση στον αέρα, με την αγκωνιά στον Σικ να ανιχνεύεται μέσω VAR και τον Ντελ Θέρο Γκράντε να καταλογίζει πέναλτι αφού ήλεγξε τη φάση στο μόνιτορ.

Ο στράικερ της Λεβερκούζεν ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση και έφτασε τα 3 γκολ, όλα όσα έχει πετύχει η Τσεχία ως τώρα στο τουρνουά, ισοφαρίζοντας τα… αυτογκόλ στην κορυφή των σκόρερ. Η μεγάλη ευκαιρία του Ρέμπιτς δύο λεπτά αργότερα και η απόκρουση του Βάτσλικ στο δυνατό σουτ του Κράμαριτς πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους, ενέτειναν τον φόβο συνέχειας του απίθανου σερί που έχουν χτίσει οι Ευρωπαίες φιναλίστ τελικών Μουντιάλ, οι οποίες αποκλείονται σταθερά από το 1994 και μετά!

Εκεί, ήταν η ώρα να «μιλήσει» ο Ίβαν Πέρισιτς με ένα προσωπικό αριστούργημα. Δύο λεπτά από την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο εξτρέμ της Ίντερ ξέφυγε υποδειγματικά στην αντεπίθεση χωρίς να είναι σε θέση οφσάιντ και συνέκλινε κλασικά από τα αριστερά, εκτελώντας με «ξερό» διαγώνιο σουτ που κατέληξε στο «Γ» του Βάτσλικ. Εκτός του Κριστιάνο Ρονάλντο, κανείς Ευρωπαίος πέρα από αυτόν δεν έχει συμμετάσχει σε γκολ με εκτέλεση ή δημιουργία στα πέντε τελευταία μεγάλα τουρνουά, από το Euro 2012, δηλαδή, ως σήμερα.

Στο φινάλε, οι Κροάτες ήταν εκείνοι που πλησίασαν πιο κοντά στην ανατροπή, αλλά ο Βλάστιτς στο 73΄και ο Πέτκοβιτς στο 88’ δεν κατάφεραν να «πληγώσουν» την τσέχικη άμυνα και το 1-1 παρέμεινε, δίνοντας τον πρώτο βαθμό στην Κροατία και έναν που ίσως αποδειχθεί «χρυσός» στους Τσέχους για την πρόκριση, έστω κι ως 3η.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ, Μόντριτς, Κόβατσιτς (87’ Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Κράμαριτς (62’ Βλάσιτς), Μπρέκαλο (46’ Ιβάνουσετς), Ρέμπιτς (46’ Πέτκοβιτς)

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σλίχαβι): Βάτσλικ, Τσούφαλ, Τσελούστκα, Κάλας, Μπόριλ, Χόλες (63’ Κραλ), Σούτσεκ, Μάζοπουστ (63’ Χλόζεκ), Νταρίντα (87’ Μπάρακ), Γιάνκτο (74’ Σέβτσικ), Σικ (74’ Κρμέντσικ)

4ος ΟΜΙΛΟΣ

1.Τσεχία 4 (3-1)
2. Αγγλία 3 (1-0)*
3. Κροατία 1 (1-2)
4. Σκωτία 0 (0-2)*

*Ματς λιγότερο

Υποστήριξη: SilkTech