Κροατία και Ελλάδα τα φαβορί στο beach handball

Παρασκευή, Αύγουστος 23, 2019 - 10:54μμ

Η αυλαία των Τουρνουά του Beach Handball στους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες ανοίγει την Κυριακή, 25 Αυγούστου.

Το Τουρνουά των Ανδρών θα διεξαχθεί με 10 ομάδες, τις περισσότερες από κάθε άλλο άθλημα, ενώ σε αυτό των Γυναικών θα λάβουν μέρος πέντε ομάδες και συνολικά θα αγωνισθούν 150 αθλητές και αθλήτριες.

Οι δέκα ομάδες των Ανδρών έχουν χωρισθεί σε δύο ομίλους και μετά την πρώτη φάση θα ακολουθήσει η προημιτελική με χιαστί αγώνες.

Στον Α’ όμιλο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ιταλία, η Τυνησία, το Μαρόκο και η Μάλτα. Στον Β’ όμιλο αγωνίζονται η Κροατία, η Κύπρος, η Αίγυπτος, η Πορτογαλία και η Αλβανία

Η Κροατία αποτελεί τη μεγάλη δύναμη στους Άνδρες έχοντας σημαντική παράδοση και διακρίσεις στο άθλημα. Το 2008 και το 2016 στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου, ενώ το 2018 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Επίσης οι Κροάτες έχουν στο παλμαρέ τους τέσσερις συνεχείς τίτλους στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2009, 2011, 2013, 2015), ενώ προέρχονται από την πρόσφατη συμμετοχή τους στη διοργάνωση που διεξήχθη στην Πολωνία.

Εκτός από την Κροατία πρωταγωνιστικό ρόλο στο Τουρνουά των Ανδρών αναμένεται να παίξει η Τυνησία.

Πρόκειται για την ομάδα η οποία αφενός υπερασπίζεται τα σκήπτρα που κατέκτησε το 2015 στην Πεσκάρα και αφετέρου κυριάρχησε στους  Αφρικανικούς Παράκτιους Αγώνων, που διεξήχθησαν από τις 14 έως τις 23 Ιουνίου 2019 στο Πράσινο Ακρωτήρι.

Η οικοδέσποινα Ελλάδα που είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στους προηγούμενους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες  θα παρατάξει μία ανανεωμένη ομάδα με στόχο να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

Επίσης η Αίγυπτος διαθέτει παράδοση στο Beach Handball και μεγάλη εμπειρία σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, έχοντας λάβει μέρος στα επτά από τα οκτώ Παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν διεξαχθεί.

Το Τουρνουά των Γυναικών

Στις Γυναίκες μετά την πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί στους οποίους οι πρώτες τέσσερις ομάδες θα αναμετρηθούν χιαστί.

Η Ελλάδα η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη το 2018 στο Καζάν τέθηκε επικεφαλής του ομίλου και παρά τις σοβαρές απουσίες των αδερφών Κεπεσίδου, αποτελεί το φαβορί για να αναρριχηθεί στην κορυφή.

Η Ιταλία, η οποία είχε κυριαρχήσει πριν από τέσσερα χρόνια στην Πεσκάρα, η Κύπρος, που είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση και η Πορτογαλία με τη μεγάλη πρόοδο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες αποτελούν επίσης ισχυρές δυνάμεις που θα διεκδικήσουν θέσεις στο βάθρο.

Οι τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες που θα αγωνισθούν στο Τουρνουά των Γυναικών έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου στο Stare Jablonki της Πολωνίας, ενώ η Τυνησία προέρχεται από τον θρίαμβο της στους Αφρικανικούς Παράκτιους Αγώνες του 2019. 

Υποστήριξη: SilkTech