Κορυφαίος του μήνα ο Αντετοκούνμπο - Ευρωπαϊκές οι κορυφές στο ΝΒΑ

Πέμπτη, Δεκέμβριος 5, 2019 - 3:50μμ

Η Ευρώπη είχε την τιμητική της στον πρώτο εφετινό τίτλο του κορυφαίου του μήνα (σ.σ. Οκτώβριο/Νοέμβριο) στο ΝΒΑ, μετά την ιστορική Ελληνοσλοβένικη... συμμαχία. Οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς αναδείχθηκαν πολυτιμότεροι παίκτες σε Ανατολική και Δυτική Περιφέρεια του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, αντίστοιχα, εξαργυρώνοντας την εντυπωσιακή εκκίνηση τους και γράφοντας ιστορία, καθώς έγιναν οι πρώτοι Ξένοι στην ιστορία της Λίγκας που κατακτούν μαζί το βραβείο.

Ο «Greek Freak» είχε μέσους όρους 30.9 πόντους, 13.4 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ και 1.5 κλεψίματα, οδηγώντας εκ του ασφαλούς τους Μιλγουόκι Μπακς σε 17 νίκες στους 20 αγώνες που έδωσαν, με το ρεκόρ 17-3 να ισοφαρίζει την καλύτερη εκκίνηση στην Ιστορία των «Ελαφιών». Ο Αντετοκούνμπο, μάλιστα, ο οποίος εχθές αναδείχθηκε και κορυφαίος της εβδομάδας, σούταρε με το εντυπωσιακό 56% εντός πεδιάς, ενώ η σημερινή διάκριση αποτελεί το έκτο «τρόπαιο» του παίκτη του μήνα στην καριέρα του Giannis στο ΝΒΑ. 

Binary Data embedded_rich_media_on_twitter

Ο MVP της περσινής σεζόν είχε τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο διαδοχικά νταμπλ νταμπλ στις πρώτες 19 αναμετρήσεις των Μπακς (σ.σ. το μεγαλύτερο σερί στην έναρξη του ΝΒΑ από τη σεζόν 1976-77 και τον Μπιλ Ουόλτον σε 34 αναμετρήσεις), ενώ σημείωσε ρεκόρ σε 12, καθώς μέτρησε το λιγότερο 30 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Αντετοκούνμπο σημείωσε επίσης δύο τριπλ νταμπλ (24/10 & 21/11), ενώ στις 25/11 πανηγύρισε απέναντι στη Γιούτα τη δεύτερη... 50άρα της καριέρας του (σ.σ. στο ματς με τους Τζαζ έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ με 50+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 0 λάθη σε έναν αγώνα). 

Υποστήριξη: SilkTech