Κορονοϊός: Tρεις χώρες αποφάσισαν αποχή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δευτέρα, Μάρτιος 23, 2020 - 7:02μμ

Η πίεση προς την ΔΟΕ από την Ευρώπη και την Ασία για την άμεση αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων αυξάνει καθημερινά και στους ίδιους ρυθμούς κινείται πλέον και η Ιαπωνία. 

Η πανδημία του κορονοϊού (covid-19) που έχει πλήξει την υφήλιο έχει φυσικά θορυβήσει και τους Ιάπωνες και έτσι την Δευτέρα (23/3) ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε δήλωσε ότι ίσως να είναι αναπόφευκτη η αναβολή τους. 

«Μπορεί να γίνει αναπόφευκτη η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε μεταξύ άλλων μιλώντας προς το κοινοβούλιο. Ξεκαθάρισε επίσης πως εάν οι Αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν με θεατές όπως υποστηρίζει και η ΔΟΕ τότε θα υπάρξει αλλαγή στο αρχικό πλάνο που ήθελε τους Αγώνες να ξεκινούν στις 24/7 στο Τόκιο. 

Επιπλέον τόνισε πως οι Αγώνες δεν θ΄ακυρωθούν αφού η Ιαπωνία έχει ξοδέψει τεράστια ποσά κυρίως για τα έργα υποδομών. Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής "Τόκιο 2020"  Γιοσίρο Μόρι ζήτησε τόνισε ότι η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει κανονικά στη χώρα στις 26/3 ενώ επεσήμανε ότι: «Δεν είμαι ανόητος να θέλω να θέσω σε δοκιμασία τους αθλητές και τους ανθρώπους που θα έρθουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες». 

Μποϋκότάζ στους Αγώνες και από την Πολωνία 

Μετά από τον Καναδά και η Πολωνία διαμήνυσε πως δεν θα στείλει αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες εάν διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2020. 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Πολωνίας τονίζει σε επιστολή της: «Οι συνθήκες έχουν αλλάξει λόγω της πανδημίας και της μετάδοσης του κορονοϊού. Οι Πολωνοί αθλητές έχουν μειωμένες επιλογές προπόνησης, τα προκριματικά έχουν ακυρωθεί.

Υπάρχει αβεβαιότητα και κανείς δε μπορεί να προετοιμαστεί κατάλληλα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εμείς σκοπεύουμε να μείνουμε σπίτι βάσει των συστάσεων που μας έχουν γίνει. Ζητάμε λοιπόν την αλλαγή της ημερομηνίας των Ολυμπιακών αγώνων».

Stop και από την Αυστραλία 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας τονίζει σε ανακοίνωση της ότι οι αθλητές της δεν μπορεί να προπονηθούν υπό αυτές τις συνθήκες και τονίζει ότι θα προετοιμαστούν για Αγώνες το 2021! 

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας δηλώνει πως οι αθλητές της Αυστραλίας πρέπει να προετοιμαστούν για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, ύστερα από την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όσον αφορά στο ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων τη φετινή χρονιά και τις αλλαγές στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας στην Αυστραλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Οι Αυστραλοί έχουν κλείσει τις παμπ και τα εστιατόρια στη χώρα και παίρνουν όλα τα μέτρα που πρέπει για ν' αντιμετωπίσουν μέσα σε λίγους μήνες μετά από τις φονικές πυρκαγιές και τον κορονοϊό

Υποστήριξη: SilkTech