Κωπηλάτης από την Ιθάκη έκανε 500 μίλια με καγιάκ για να ενισχύσει το νοσοκομείο Αργοστολίου

Πέμπτη, Νοέμβριος 28, 2019 - 4:50μμ

Απόσταση μεγαλύτερη των 500 ναυτικών μιλίων πραγματοποίησε με ένα καγιάκ ο Γιώργος Λίλας, ένας 35χρονος από την Ιθάκη, με στόχο να ενισχύσει το νοσοκομείο του Αργοστολίου.

Το ταξίδι του 35χρονου ξεκίνησε από τη Σάμο, στις 7 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο με την άφιξη του στην Κεφαλονιά. Ο 35χρονος ενημέρωνε συνεχώς μέσο της σελίδας του στο Facebook για την πορεία του στις ελληνικές θάλασσες.

Αποπλέοντας από τη Σάμο ο Γιώργος Λίλας έβαλε πλώρη για τους Φούρνους και από εκεί προσέγγισε την Πάτμο. Επόμενη στάση ήταν η Κίναρος, στα δυτικά της Λέρου, όπου και συναντήθηκε με τη μοναδική κάτοικο του νησιού και στη συνέχεια πέρασε στην Αμοργό. Ο ίδιος έκανε λόγο για «ένα δύσκολο πέρασμα με κύματα, αέρα και μεγάλα πλοία».

Επόμενοι προορισμοί ήταν οι Σχοινούσα, η Ιός, η Φολέγανδρος, η Μήλος και η Σίφνος. Στη συνέχεια, «έπιασε» Κύθνος ενώ η τελευταία του στάση στις Κυκλάδες ήταν η Τζια την οποία προσέγγισε κατά τη 13η μέρα του ταξιδιού του.

Στις ακτές της Αττικής πλέον ο Γιώργος Λίλας προσέγγισε την Παλαιά Φώκαια και το Μικρολίμανο. Μετά από μία δύσκολη μέρα με αέρα στη Σαλαμίνα ο 35χρονος πραγματοποίησε τον διάπλου της διώρυγας της Κορίνθου. «Ευχαριστώ τους εργαζόμενους στο κανάλι και ειδικά τον γενικό διευθυντή που μου έδωσε άδεια διάπλου», έγραψε σε ανάρτησή του.

Κατά το μακρύ του ταξίδι αντιμετώπισε δύσκολους καιρούς και υψηλό κυματισμό, γνωρίστηκε με κατοίκους των νησιών και επισκέπτες τους, ενώ είχε την τύχη να κωπηλατήσει δίπλα σε δελφίνια. Τη 19η μέρα του ταξιδιού του προσέγγισε τη Ναύπακτο ενώ κατά την 20η ήταν ήδη στο Αργοστόλι.

Ο κωπηλάτης προσέγγισε την Ιθάκη ωστόσο ο επίσημος τερματισμός του ταξιδιού αναμένεται αύριο με τον κατάπλου του στη Σάμη όπου και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμή του.

Υποστήριξη: SilkTech