Κοντά στον Ρόκα ο Ηρακλής

Δευτέρα, Δεκέμβριος 17, 2018 - 4:16μμ

Ο Μανουέλ Ρόκα είναι η επιλογή των διοικούντων τον Ηρακλή για την ανάληψη της τεχνικής καθοδήγησης της ομάδας, μετά το «διαζύγιο» που... βγήκε την Κυριακή (16/12), με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Ο 42χρονος Ισπανός, ο οποίος «συστήθηκε» στο ελληνικό ποδόσφαιρο το 2008, ανήκοντας (μέχρι το 2010), ως τερματοφύλακας, στον Πανθρακικό (σ.σ. θήτευσε, στην πορεία, σε Ολυμπιακό Βόλου, Δόξα Δράμας), ενδεχομένως να βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να οριστικοποιήσει τη συνεργασία του με τους «κυανόλευκους».

Ο Ρόκα σταμάτησε την ενεργό δράση το 2013 και άρχισε τη διαδρομή του στην προπονητική, ως βοηθός, στον Ολυμπιακό Βόλου. Τον Οκτώβριο του 2013, ύστερα από τον τερματισμό της συνεργασίας των Θεσσαλών με τον Γιώργο Βαζάκα, ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής την ομάδα.

Τον Νοέμβριο του 2014 πήρε το... χρίσμα του προπονητή στον Πανθρακικό και μετά από πέρασμά του από Κύπρο (2015, Πάφος), Ισπανία (2016-2017, Οριχουέλα), Φινλανδία (2017, Σεϊναγιοέν), επέστρεψε σε ελληνικό έδαφος για τον Πλατανιά (Νοέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018). Τελευταίος επαγγελματικός σταθμός του ήταν η ισπανική, Βιγιανοβένσε (γ' κατηγορία).

Εφ΄ όσον τελεσφορήσει η συνεργασία, ο Ρόκα θα είναι ο τέταρτος προπονητής στον Ηρακλή, για την τρέχουσα περίοδο. Υπενθυμίζεται, πριν από ένα μήνα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος αντικατέστησε στους Θεσσαλονικείς τον Αλέκο Βοσνιάδη, ο οποίος, με τη σειρά του, τον Σεπτέμβριο είχε πάρει τη θέση του Σπύρου Μπαξεβάνου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech